Politika

Škola za dizajin i Ekonomska u istom danu na FSM

Na Festivalu stvaralaštva predstavili su se učenici  Škole za dizajn tekstila i kože i Ekonomsko-trgovinske škole u Novom Pazaru. Nastup obe škole okarakterisali su sadržajan program, kvalitetni nastupi i velika posećenost.

Učenici Škole za dizajn tekstila svojim programom obuhvatili su sve kategorije predstavljanja propisane Festivalom. Ipak, kako je to očekivala publika, najveći doprinos festivalu dali su na polju mode i dizajna. Oni su na organizovanoj modnoj reviji prikazali odabrane modne kreacije, koje su dizajnirali sami učenici.

Učesnici su bili zapaženi i u solo nastupima. I đaci i oni koji su radili sa njima očekuju dorbe rezultate.

A sudeći po aplauzu, masovnosti i dobroj organizaciji i učenici Ekonomsko-trgovinske škole su pripremili zanimljiv i veoma ozbiljan pogram. Posebno su se istakli kazivanjem odabranih stihova, recitovanjem i solo nastupima. Zapažen je bio njihov kratkometražni film o sedam smrtnih greha, gde su osim rediteljskih i glumačkih veština učenici Ekonomske škole pokazali i zavidno poznavanje engleskog jezika. Trdicionalno, kao i svake godine organizovana je revija firzura.

Najveći utisak ostavili su članovi kulturno-umetničkog društva Ekonomac, koje  deluje u okviru škole. Oni su prvi put na festival, ali i prvi put uopšte predstavili potpuno originalne pokrete i novu folklornu koreografiju koreografa i profesora ekonomske škole Nazima Ademovića, zatim igre i pesme iz doline Ibra i Raške, i splet igara iz Novog Pazara. Prema očekivanjima ta, originalna koreografija će se naći na reportorau brojnih kulturno-umetničkih društava u Srbiji.

Podeli