Društvo

Porodilištu u NP donirano 90.000 €

Beograd — Dugogodišnji donator Milan Popović je, zajedno sa Fondom B92, donirao 90.000 evra porodilištu u Novom Pazaru.

 

Donacija je upućena kako bi porodilište u Novom Pazaru dobilo neophodnu opremu koju nije imalo na raspolaganju prilikom nedavnog tragičnog niza događaja u kojima je sedam osoba izgubilo život, saopštio je Fond B92.

Kako je navedeno, vreme ne može da se vrati unazad, niti ono što se dogodilo može da se promeni, ali može se učiniti sve da se predupredi da se slične nesreće ne dešavaju u budućnosti.

U toku je naručivanje medicinske opreme koja nedostaje i isporuka po hitnom postupku za porodilište u okviru Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Od opreme koja nedostaje, donacija se sastoji od: ručnih transportnih inkubatora, porođajnih stolova, pulsnih oksimetara, CTG aparata, sterilizatora autoklava, operacionih i lampi za preglede, kao i monitora sa EKG-om i setovima za reanimaciju, stoji u saopštenju.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić pozvao je donatore da se jave Fondu B92 kako bi se što pre opremila sva porodilišta u Srbiji i na taj način uticalo na smanjenje smrtnosti beba, ali i ohrabrili roditelji da će se njihove bebe rađati u uslovima koji garantuju maksimalnu bezbednost i najbolju moguću negu i za bebe i za mame, navedeno je u saopštenju.

izvor:b92

Podeli