Vesti

Diković: Dve komisije za utvrđivanje uzroka nesreće

Helikopter koji se srušio bio je jedna od najispravnijih letelica u ratnom vazduhoplovstvu Srbije, posada najbolje što je jedinica Vojske Srbije mogla da ponudi, a najoptimalniji uslovi za sletanje bili su na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Domu Vojske Srbije.

Formirane su dve komisije za utvrđivanje uzroka nesreće pada vojnog helikoptera koji je prevozio bebu iz Novog Pazara u Beograd, koje bi trebalo da utvrde odgovornost i uzroke teničke prirode, a rok za završetak njihovog rada je 30. mart, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Domu Vojske Srbije.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković rekao je da je rok za izveštaj komisije koja treba da utvrdi odgovornost u sredu, 18. marta, dok je tehničkoj komisiji dat rok do 30. marta.

“To se ne može lako utvrditi, delovi moraju ići na ekspertize, nećemo žuriti, ali ćemo doći do istine”, rekao je Diković.
On je naveo da će nadležni organi utvrditi ko snosi odgovornost za nesreću, a da odgovornost osećaju i on i njegovi saradnici.
“Odgovornost osećam i ja i svi moji saradnici, ne delimo je, svako je odgovoran za svoj deo, koliko ko utvrdiće nadležni oragani i sa tim ćete biti upoznati. Ne može čovek biti neodgovoran za rad organizacije ako je na njenom čelu i svakog pojedinca koji je čini. Osećam svoju odgovornost, ona će biti raspravljena, da li je ima ili je nema”, rekao je Diković.

On je rekao da je letelica pronađena oko dva sata posle ponoći a da su u pronalženju ucestvovali pripadnici MUP-a, Agencije za kontrolu leta, Direktorata za civilno vazduhoplovstvo i aerodrom Surčin.

A. N.
Izvor TANJUG

Podeli