Društvo

Besplatan sistematski pregled članova MNRL

Udruženje građana „Otvorena ruka“ u Novom Pazaru organizovala je još jednu humanitarnu akciju. Ovog puta u pitanju je besplatan sistematski pregled članova mentalno nedovoljno razvijenih lica. Kako ističe predsednik Udruženja Muamer Delimeđac, tokom zimskih meseci lekarski timovi obilaziće ustanove poput ove, jer trenutni vremenski uslovi ne dozvoljavaju realizaciju ovakvih akcija na seoskim područjima.

 

Udruženje građana „Otvorena ruka“ zimski period koristi za humanitarne akcije specifičnih udruženja kao što su Savez slepih i slabovidih koje su kako ističe predsednik Muamer Delimeđac posetitli krajem decembra. Danas su sa svojim lekarskim timom obišliUdruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica, a kako kaže, dok traju ovakvi uslovi posete na selima neće biti moguće.

„Specifičnost našeg Udruženja jeste u tome što u sklopu svih akcija koje imamo, podelu namirnica i garderobe, imamo i dva lekarska tima koji svoj doprinos daju besplatnim pregledima tim udruženjima“ rekao je predsednik Udruženja „Otvorena ruka“ Muamer Delimeđac.

„Svim korisnicima koji su danas došli uradićemo EKG, izmeriti pritisak, izmerićemo glikemiju. Cilj nam je da napravimo kontinuitet, gde ćemo na svaka tri do četiri meseca dolaziti i vršiti preglede“ istako je dr AladinHusović.

„Evo još jednog lepog vida saradnje civilnog društva, odnosno socijalno-humanitarnih organizacija „Otvorena ruka“ i Udruženje za pomoć mentalno nedovoljnih lica. Mi smo ovaj vid saradnje već imali pre par meseci a zahvalan sam predsedniku Udruženja i njegovim saradnicima lekarima koji su prihvatili da dolaze na svaka tri meseca kako bi izvršili jedan sistematski pregled naših korisnika“ rekao je sekretar Udruženja MNRL Tahir Delić.

Kako ističu iz Udruženja građana „Otvorena ruka“ ovo je još jedna u nizu humanitarnih akcija koje su sproveli u delo, a već narednog meseca posetiće Udruženje gluvih i nagluvih, dodao je Delimeđac.

 A. Ademović

Podeli