Politika

Upoznajte Evropsku uniju

U okviru projekta ”Upoznajte Evropsku uniju”, u Narodnoj biblioteci ”Dositej Obradović” održana je danas prva radionica sa učenicima novopazarskih osnovnih škola. Projekat, koji ima cilj da se osnovnci upoznaju sa vrednostima Evropske unije i lokalne zajednice, Narodna biblioteka realizuje u saradnji sa Delegacijom EU.

 

Projekat Narodne biblioteke obuhvata četiri tematski različite radionice, koje imaju isti cilj, a to je da se deca, na zanimljiv i kretavan način, upoznaju sa vrednostima Evropske unije ali i lokalne sredine, kao sastavnog dela zajednice evropskih zemalja. Učesnici danšnje radionice naučili su kako da svoju spoznaju takvih vrednosti izraze kroz svet papira.

Osim kroz ”Svet papira”, novopazarski osnovci biće u prilici da se upoznaju sa vrednostima Evropske unije i na radionici ”Zažmuri i zaroni u priču”, kao i kroz likovne i kreativne radionice u oblasti primenjene umetnosti. Za godinu dana, koliko će trajati realizacija projekta, ”Upoznajte EU”, na dečijem odeljenju novopazarske Narodne biblioteke ”Dositej Obradović”, radionice će se održavati jednom nedeljno.

S.Lj.

Podeli