Sport

Čukarički bolji od plavih

Sjajna predstava u derbiju, u „kamernom“ ambijentu kraj Jošanice i rezultatski preokret kakav je malo ko očekivao. „Brđani“ zasluženo nose ceo plen, pokazali su kvalitet,zrelost i opravdali visoku poziciju na tabeli.Inače, nisu se ni jedni ni drugi štedeli,vođena je bespoštedna borba, ispipavanje „pulsa“ trajalo je vrlo kratko. U prvom poluvremenu sijaset uzbuđenja. Već u sedmom minutu, Pavlović je umakao po desnoj strani, pa onda zavrnuo loptu ka Matiću, koji je mlako glavom pogodio Zečevića.

U devetom, Matos je takođe ciljao glavom, sjajno ga je proigrao Mijić,no, „karioka“ je neprecizan.

Do vođstva je Novi Pazar stigao u 11.minutu. Radivojević je rezantno,iskosa sa leve strane pogodio kontra-ugao,smušeno je reagovala u toj situaciji odbrana „brđana“.

Četa Vladana Milojevića je od tog trenutka preuzela inicijativu,sevale su kontre i polukontre, dosta problema imao je poslednji bedem domaćina.

U 14. minutu, opet je probio po desnom boku Pavlović, potražio je S.Srni,čiji ke udarac izblokiran.

Sedam minuta potom izjednačenje. Stoiljković se izborio za jednu loptu,nakon sudara sa Stevanovićem,koji je ostao da leži. Napadač gostiju je međutim nastavio akciju, pobegao levom stranom i idelano proigrao Matića,kom nije bilo teško da pogodi cilj.

I posle izjednačenja, nastavio je Čukarički da diktira tempo. U 24. minutu Zečević zaustavlja zicer Pavloviću, a isti igrač je 180 sekundi potom prokockao stopostotnu priliku. Odlično ga je uposlio S.Srnić. Probudio se domain u poslednjih desetak minuta. Inicijativu Kosanovićevi izabranici nisu uspeli da krunišu još jednim golom u mreži Stevanovića. Vredan pomena je rezentan slobodnjak Mijića u 36.minutu. Lopta je išla ka mreži,no neko od defanzivaca Beograđana je imao pravovremeni tajming,bio na pravom mestu i skrenuo je u korner. U tom prvom delu, salve protesta upućivao je domaćin ka sudiji Vujoviću, koji je bez potrebe, sebe isticao u prvi plan i u pojedinim momentima, prilično stvarao tenziju na terenu.

Treći minut nastavka donosi potpuni preokret. Matić se izborio za loptu na ivici kaznenog prostora, pa je odmah prosledio ka S.Srniću, kome je preostala samo egzekucija-1:2.

Izgubljeni domaćin je pokušavao da poveže prepoznatljivu pas igru. Preuzeo je polako inicijativu, ali je bio uglavnom nemoćan da se vrati u utakmicu.Šut Rusmira u 61.minutu,iz okreta Stevanović je teško amortizovao.

Mogao je Čukarički da dotuče rivala u 79.minutu. Vrlo lukavo je izveo korner Matić, na drugoj stativi zakasnio je Todorović da tu loptu samo prosledi u gol.
Isti igrač imao je priliku samo par minuta docnije.Pokušao je glavom iz blizine,Zečević je bio dobro postavljen.

Rutinski je gost iz Beograda meč priveo kraju. Golman Stevanović bio skoro besposlen, Novom Pazaru ostaju velike brige, drugi vezani poraz ovog proleća i pitanje je šta i kako dalje.

Elvir Nailović

STATISTIKA:

NOVI PAZAR – ČUKARIČKI 1:2 (1:1)

Strelci: 1:0- Radivojević u 11, 1:1-Matić u 21,1:2-S.Srnić u 47.

Novi Pazar. Gradski stadion. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Majo Vujović 5,5 (Novi Sad). Pomoćnici: Potočan (Vršac), Rasinac  (Kruševac).
Žuti kartoni: N.Stevanović,Đokić,Rusmir (Novi Pazar), Ostojić (Čukarički).

NOVI PAZAR: Zečević 6,5, Đorđević 6,Đokić 6,Kostić 6,S.Stevanović 6 (59. P.Pavlović -),Mijić 6,5, Matos 6 (69.Kecap -),Rusmir 6,Radivojević 6,5,Jevtović 6 (73.Selimović -),Tintor 6.

ČUKARIČKI: N.Stevanović 7,D.Srnić 7 (75.Regan-),Todorović 7,Stoiljković 7 (85.Mirosavljević -),Matić 7,5,A.Pavlović 7 (70.Bojić -),S.Srnić 7,5,Stojković 7,Ostojić 7,Brežančić 7,Rendulić 7.

Igrač utakmice: Igor Matić (Čukarički).

foto: Senad Župljanin

Podeli