Društvo

Šta znaš o saobraćaju?

Auto-moto savez Srbije ove godine po 46. put organizuje tradicionalno takmičenje učenika osnovnih škola “Šta znaš o saobraćaju”. Školska takmičenja moraju biti završena do 31. marta. Novi Pazar će najverovatnije ove godine biti domaćin okružne smotre ove manifestacije.

Manifestacija “Šta znaš o saobraćaju” održava se kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.Ove godine održava se 46. smotra “Šta znaš o saobraćaju”.
Učenici su, prema pravilniku, podeljeni u tri starosne grupe: A (najmlađi), B (rođeni 2003. 2004. i 2005. godine) i C (rođeni do 2002. godine). Oni se takmiče u rešavanju saobraćajnih testova  i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti.
AMSS je odredio sledeće termine za održavanje takmičenja, i oni se nalaze u Kalendaru takmičenja učenika za školsku 2014/2015. godinu. Do 31. marta održavaju se  školska takmičenja, 26. aprila opštinska takmičenja,15. maja okružna takmičenja i gradsko takmičenje u Beogradu. Državno takmičenje biće održano u Beogradu 22. i 23. maja .
Najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10-12 godina) – dve devojčice i dva dečaka – predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA takmičenju koje se ove godine održava od 03. do 05. septembra u glavnom gradu Austrije, Beču.(D.J.)

Podeli