Društvo

Gradu uručen projekat izgradnje atletskog stadiona

Primopredajom  projekta o izgradnji Atletskog stadiona u novopazarskom naselju Hadžet, zaokružena je prva etapa na realizaciji infrastrukturnog poduhvata, čiji značaj prevazilazi lokalne ali i nacionalne okvire kada je reč o doprinosu ovom sportu. Stadion će imati osam trkačkih staza dužine 400 metara, tunel za zimske pripreme od 110 metara  i poseban deo  sa atletskim borlištima.

Delegacija Atletskog saveza  Srbije  na čelu sa generalnim sekretarom  Slobodanom Brankovićem uručila je projekat predstavnicima gradskih vlasti, podsećajući da je  time  ispunjeno obećanje Saveza.

„Sa prvim lepim danima očekuju se radovi po projektu glavnog projektanta atlestskih staza Aleksandra Spajića. Njegovi projekti podrazumevaju i  sertifikat Međunarodne atletske federacije (IAF), bez koga atlestke staze ne ispunjavaju uslove za održavanje najvećih  mitinga. U ovom slučaju, grad  na kraju dobija  velelepno zdanje po svetskim standardima,  na kome će se odvijati najznačajnija takmičenja“, pojasnio je Branković.

I grad Novi Pazar planiranom dinamikom ispunjava zadatke koji su u njegovoj direktnoj nadležnosti, kako bi  atlestski stadion postao deo  lokalne sportske infrastrukture.

„Aktivnosti na izdavanju lokacijske dozvole i pripremi terena su već počele. Raspisana je javna nabavka za potrebe izvođenja radova na raščišćavanju terena i stvaranju uslova za izgradnju. Slede koraci na izdavanju građevinske dozvole, koja se uz predmet i predračun predaje Ministarstvu omladine i  sporta u svthu raspisivanja tendera neophodnog za izvođenje radova na samom objektu“, rekao je , osvrćući se na procedure, pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević.

Prema najavi, radovi na  izgradnji atletskog stadiona trebalo bi da budu završeni do kraja ove godine. Višemilionska investicija grada i Ministarstva omladine i sporta  svrstaće Novi Pazar na međunarodnu  mapu najznačajnijih centara  kraljice sportova.

izvor: Informativna služba Grada

Podeli