Vesti

Mahmutović prisustvovao Molitvenom doručku u SAD

Molitvenom doručku koji je jutros priredio predsednik Sjedinjenih američkih država Barak Obama prisustvovao je i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović. Mahmutović je inače  prvi  gradonačelnik  u istoriji  Srbije koji je, obavljajući najvažniju gradsku funkciju  bio gost na Molitvenom doručku.

Boravak u Sjedinjenim državama, prema rečima gradonačelnika Mahmutovića kojeg imamo na telenskoj liniji iz Vašingtona, jedinstvena je prilika da članovi delegacije predstavne Novi Pazar I Srbiju u najboljem svetlu.

Tokom četvorodnevnog boravka u SAD delegacija u kojoj I gradonačelnik Mahmutović  će tokom niza sastanaka sa partnerima iz Senata i Kongresa nastojati da promoviše Srbiju i njene mogućnosti za investiranje. Danas je višečlana delegacija prisustvovala tradicionalnom molitvenom doručku koji organizuje predsednik Barak Obama a u prisustvu nekoliko stotina visokih zvanica. Mahmutović je inače  prvi  gradonačelnik  u istoriji  Srbije koji je, obavljajući najvažniju gradsku funkciju  bio gost na Molitvenom doručku.

Nacionalni molitveni doručak se već 62 godine svakog prvog četvrtka u februaru priređuje u Vašingtonu. To je zajednička molitva predsednika SAD, članova Kongresa, drugih američkih političara i vojnih lidera, i gostiju iz stotinak zemalja.

Podeli