Društvo

Suljević: Novi Pazar ostvario uspešnu međunarodnu saradnju

Ocenujući međunarodnu saradnju Novog Pazara kao veoma uspešnom pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević, je u emisiji “Odgovor” najavio realizaciju projekata u saradnji sa inostranim organizacijama.

Kako je najavio Suljević, u planu je da se u ovoj godini realizuje I nekoliko programa prekogranične saradnje, sa opštinama iz Crne Gore.

Suljević je pozvao sve nevladine organizacije iz Novog Pazara sa njima sličnim organizacijama preko granice da konkurišu za dobijanje sredstava iz IPA fondova Evropske unije. Pomoć u tome će im, kako je istakao, pružiti i gradska uprava Novog Pazara uz pomoć odeljenja za  lokalni ekonomski razvoj, čiji su radnici prošli obuke za popunjavanje projektne dokumentacije.

“Mi očekujemo raspisivanje novog konkursa već početkom proleća.  Tri javna preduzeća iz Novog Pazara će već konkurisati sa njihovim kolegama iz Crne Gore. Novi Pazar je već realizovao nekoliko projekata prekogranične saradnje, koji su ocenjeni kao pozitivni, nadam se da će tako biti i ove godine”, kaže Suljević.

Podeli