Društvo

‘’Razvionica’’ za svremeniju nastavu

U želji da učenicima omogući usvajanje znanja po modelu razvijenih evropskih zemalja, menadžment OŠ ”Bratstvo” sa direktorom Dejanom Kulundžićem na čelu, uspešno je realizovao projekat ”Razvionica”. Tim povodom u ovoj školi upriličena je svečanost kojoj su, pored prosvetara prisustvovali i predstavnici grada Novog Pazara, kao i javnih preduzeća i ustanova.

Realizacijom ovakvog projekta, za učenike I nastavnike OŠ ‘’Bratstvo’’, snovi su postali stvarnost. Dobili su novu opremu i nastavna sredstva u vrednosti od 125 hiljada evra, što će im omogućiti da se nastavni proces u ovoj školi odvija po modelu razvijenih obrazovnih sistema u zemljama Evropske unije.

Prema rečima direktora OŠ ‘’Bratstvo’’ Dejana Kulundžića, ta škola se sada svrstava u red savremenih evropskih škola, zahvaljujući nastavnicima koji su neumorno istrajavali godinu I po dana u realizaciji projekta ‘’Razvionica’’. ‘’Ja ne sumnjam da će pored najboljih nastavnika ovo biti I najbolja škola’’, rekao je Kulundžić.

‘’Ovakvi projekti pokazuju da grad Novi Pazar ima kvalitetne prosvetne radnike – istako je na svečanosti gradonačelnik, dr Meho Mahmutović. On je tom prilikom najavio izgradnju još dve nove škole u Novom Pazaru.

Nosilac projekta Razvionica, koji je uspešno realizovala novopazarska OŠ Bratstvo je Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja. Projekat koji ima cilj poboljšanje obrazovnog sistema finansira Evropska unija.

S.Lj.

Podeli