Društvo

Narodna kuhinja

Zbog nedostataka sredstava i namirnica mnoge humanitarne organizacije u gradovima širom zemlje prinuđene su da zatvaraju kuhinje u kojima se hrane najsiromašniji građani.

Predstavnici Crvenog Krsta u Novom Pazaru se trude da prikupljanjem sredstava i racionalnim korištenjem donacija Vlade, rad kuhinje održe tokom cele godine. Broj onih koji stoje ispred kazana ove kuhinje i u 2015. ce ostati isti, 1300 osoba.

Kuhinja se uglavnom oslanja na donacije Vlade Republike Srbije, koje se dobijaju dva puta godišnje, a koje su količinski dovoljne za pripremanje obroka i rad u trajanju od devet mjeseci. Ono za šta su predstavnici ove humanitarne skoro svake godine zabrinuti, jesu tri mjeseca u kojima nema pomoći Vlade.

Kako kaže Sekretar Crevanog Krsta u Noovom Pazaru, Ljiljana Kostić, da nije pomoći gradske uprave, pojedinih privatnika, mesa koje kuhinja dobije od kurbana, Narodna kuhinja bi bila na iskušenju da privremeno obustavi rad. Podsetimo,  kuhinja u kojoj se hrane najsiromašniji građani postoji i neprekidno radio od 92.

godine. (A.Š.)

Podeli