Vesti

Omladina SDP iz Sjenice boravila u Novom Pazaru

Članovi Foruma mladih Sandžačke demokratske partije iz Sjenice prisustvovali su sastanku u Novom Pazaru na kome se između ostalog razgovaralo o predstojećem Kongresu mladih SDP-a koji će ove godine biti održan u Sjenici 8. marta. Sa sastanka je poručeno da su mladi najveća snaga i pokretači i da na njih uvijek treba ozbiljno računati.

Cilj sastanka bio je da se omladina Sandžačke demokratske partije iz Sjenice upozna sa aktivnostima svojih stranačkih kolega u Novom Pazaru i da sledeći njihov primer daju veliki doprinos svojoj zajednici u Sjenici. Jedna od glavnih tema bila je svakako i predstojeći Kongres Foruma mladih ove političke partije koji će biti održan u Sjenici. Današnje aktivnosti rezultat su i sve većeg broja novih članova Sandžačke demokratske partije u Sjenici koji žele aktivno da djeluju i daju svoj doprinos ka boljitku rečeno je nakon sastanka.

Rukovodstvo Sandžačke demokratske partije ističe da je trenutna politička situacija u Sjenici izazvala nezadovoljstvo kod omladine u toj opštini. Na sastanku mladi iz Sjenice dobili su uvjeravanja od predsjednika Sandžačke demokratske partije Nihada Hasanovića i predsjednika GrO za Novi Pazar Huseina Memića, da će Sandžačka demokratska partija jedino uz njihovu pomoć moći da mjenja stvari na bolje.

Omladina SDP-a razgovarala je na ovom sastanku i sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutovićem i članovima  najužeg rukovodstva stranke. Na sastanku sa njima bilo je riječi o  razlikama i sličnostima funkcionisanja  dva omladinska ogranka kako je istaknuto najjače i najperspektivnije partije u regionu, potencijalima za intenziviranje saradnje i razmenu novih ideja.

A.Nićiforović

Podeli