Društvo

Udovičić i Mahmutović razgovarali sa mladima

Nakon svečanosti povodom početka radova na izgradnji atletskog stadiona ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović obišli su i Kancelariju za mlade gdje su na sastanku sa studentima i srednjoškolcima razgovarali o problemima sa kojima se mladi danas suočavaju.

Sastanku je prisustvovao veliki broj mladih koji su od minstra Udovičića i gradonačelnika Mahmutovića dobili odgovore na pitanja koja su se uglavnom ticala obrazovanja, zapošljavanja i bavljenja sportom.

Obraćajući se omladini okupljenoj u Kancelariji za mlade gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović istakao je da uprava grada, sa njim na čelu vodi politiku brige o mladima. Mahmutović je istakao da je glas mladih i te kako bitan i da će se u narednom periodu mnogi projekti ticati samozapošljavanja i zapošljavanja omladine koja je kako je on naglasio sposobna i obrazovana.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zahvalio je gradonačelniku Novog Pazara što se na najbolji mogući način bavi pitanjima mladih ljudi, i što u resornom ministarstvu vidi dobrog partnera kako bi mladi imali sva prava i dobre uslove za život u Novom Pazaru. Ministar Udovičić je mladima poručio da ono što se radi za mlade u Srbiji se posredstvom Kancelarije za mlade tiče i dolazi do omladine na lokalu.

Nakon sastanka srednjoškolci i studenti postavljali su pitanja gradonačelniku Mahmutoviću i ministru Udovičiću. Mahmutović je na kraju poručio mladima da sva sportska infrastruktura koja je u poslednjih nekoliko godina unapređena je posledica uspjeha sportista Novog Pazara, i sve većom potrebom koja se javlja, obzirom da se veliki broj mladih bavi sportom.

A. Nićiforović

Podeli