Sport

I Filip Arsenijević pojačao plave

Novi Pazar  je dobio ekstra spojačanje. Na Gradski stadion je stigao stariji od braće Arsenijević, Filip, iz redova Jagodine, potvrđeno je Regionalnoj televiziji.

Na ovaj način, što je zanimljivo, fudbalski putevi njega i mlađeg brata, Nemanje, su se ponovo razišli, pošto su samo šest meseci proveli u istom klubu.

– Relativno brzo smo se dogovorili, obzirom da sam proveo skoro tri godine u Jagodini, imao sam planove za inostranstvo, čekao sam adekvatnu ponudu. Međutim, ljudi iz Novog Pazara su se odmah javili kada su saznali da sam slobodan. U razgovoru sa njima sam shvatio da su ozbiljni, a i kroz priču sa bratom, koji je ovde imao uspešnu sezonu, nije mi trebalo dugo da se odlučim,tako da sam u startu doneo odluku da što se tiče Srbije, dolazim u Novi Pazar. Pogotovo zbog ambicija, koje se podudaraju sa mojim.Klub želi  u Evropu i  smatram da postoje realne šanse da se to i ostvari.Takođe, poznajem i dosta igrača iz Novog Pazara, a sigurno da je presudilo i što Nemanja nosi odavde lepe uspomene. Publika je posebna priča, ambijent koji svakoga insipriše. Ovo je jedna od retkih fudbalskih sredina gde se fudbal baš voli, sa mnogo navijača na stadionu, što je stvarno retkost u Srbiji.

Šta navijači mogu da očekuju od tebe?

– Na meni je da radim, da se što pre uklopim u ekipu, da svojim partijama i pored toga što je Novi Pazar imao sjajnu polusezonu, doprinesem da igramo još bolje na proleće  i ostvarimo ciljeve kluba, rekao nam je Filip Arsenijević, po vokaciji kreator igre i ofanzivni vezista, često puta i strelac.On je još jedna, ne sasvim sigurno i poslednja akvizicija superligaša sa Gradskog stadiona, koji je upravo protiv Novog Pazara odigrao sijaset utakmica u bogatoj karijeri.

OD UŽICA, DO ĐURĐEVOG BRDA

Filip Arsenijević (31), karijeri je započeo u rodnom Užicu, u Slobodi. Nastupao je za: OFK Beograd, Mačvu,Sevojno, Javor, grčki Pantrakikos, Šahtjor Karagandu iz Kazahstana, a u Jagodini je boravio u dva navrata. Najpre 2011, te od 2013 do 2015,sa kojom je osvojio Kup Srbije i nastupao u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U Novi Pazar je došao kao slobodan igrač.

E.N.

Podeli