Društvo

Postavljena pešačka turistička signalizacija

Gradska uprava u saradnji sa ministrom za trgovinu, turizam i telekomunikaciju Rasimom Ljaićem, prema rečima člana kabineta za urbanizam i prostorno uređenje grada Elvira Hamidovića je realizovala projekat „Turistička signalizacija u Novom Pazaru“.

On ističe da je ona namenjena isključivo pešacima za što bolju orijentaciju i informisanje o znamenitostima grada. Hamidović je dodao da je ovo prva faza uređenja grada i da je već u pripremi renoviranje parka i stare čaršije.

Novi Pazar je nekad bio turistički grad i centar, a sada nažalost više nije istakao je član kabineta za urbanizam i prostorno uređenje grada Elvir Hamidović. Projektom „Turistička signalizacija u Novom Pazaru“ kako kaže Hamidović želja je  Gradske uprave da se povrati nekadašnji sjaj i turistički duh našeg grada.

„Nama kao lokalnoj vlasti je želja da Novi Pazar postane jedna turisička atrakcija i turistička oaza, s obzirom da je on centar spajanja istoka i zapada tj. starog i novog. Mi smo došli na ideju kako da rešimo taj problem. Mi smo u saradnji sa ministrom Rasimom Ljaićem i Ministarstvom za telekomunikaciju i turizam, došli na idelju da se u prvoj fazi postavi pešačka turistička signalizacija. Jednostavno da turisti koji dođu u Novi Pazar imaju uvid gde se mogu kretati i gde se nalazi koji kulturno- umetnički spomenik“, dodao je Hamidović.

On ističe da je u pripremi i druga faza koju čini dobijanje uslova i izada teške dokumentacije za revitalizaciju i rekonstrukciju Kule motrilje, južnog bastiona kao i parterno uređenje parka, nakon toga i uređenje ulice Stare čaršije. Dok će u trećoj fazi, kako je rekao, biti i revitalizacija i rekonstrukcija starog hamama.

A. Ademović

Podeli