Društvo

Popis knjiga u novopazarskoj biblioteci

U novopazarskoj biblioteci „Dositej Obradović“  u toku je popis pa iz tog razloga članovima nije moguće izdavanje knjiga. Iz biblioteke navode da će popis koji se vrši na osnovu zakona o bibliotekačkoj djelatnosti biti završen prije predviđenog roka.

Prema riječima direktora novopazarske biblioteke Elijasa Rebronje, revizija knjižnog fonda nije vršena u poslednjih deset godina, a nakon popisa stvoriće se tačan uvid u broj i stanje knjiga. Kako je ranije najavljeno popis bi trebao da traje do drugog februara, a zapolseni u biblioteci trude se da posao bude i ranije završen.

Knjižni fond smanjuju i veliku štetu biblioteci nanose nesavjesni članovi kod kojih je oko 2 500 knjiga još od 2010. godine.

U biblioteci se trude da čitaonica u toku popisa knjiga bude što prije na raspolaganju svim članovima, prvenstveno studentima imajući u vidu aktuelni januarski ispitni rok. Kako navode iz biblioteke i u ovoj godini planirana je nabavka novih knjiga zahvaljujući sredstvima koja će kao i mnogo puta do sada izdvojiti Gradska uprava Novog Pazara.

A. Nićiforović

Podeli