Vesti

Ugljanin: Policija pročetnička organizacija

Predsednik stranke SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin, na konferncije za medije, odnos Ministrstva unutrašnjih poslova Srbije prema poslanicima stranke SDA Sandžaka okarakterisao je diskriminatorski.

Ugljanin je optužio državne organe za saučestvovanje I prikrivanje  u pokušaju atentata na njega.

’’Prošlo je šest godina otkako su neki ljudi u Novom Pazaru pokušali atentat na mene, i to u trenutku kada sam bio ministar. Očekivali smo bar pomak u istrazi, ali se ništa nije dogodilo’’ kazao je između ostalog Ugljanin.

On  je rekao da se policija nacionalistički ponaša prema predstavnicima njegove stranke I da maltretira poslanike SDA dok putuju za sednice Skupštine u Beograd.

’’Policija od Beograda do Novog Pazara prekoračuje svoja ovlašćenja i nacionalistički se ponaša prema poslanicima stranke SDA Sandžaka. Policija Srbije ne uvažava poslaničke knjižice Bošnjaka,i na taj način se polako pretvara u jednu pročetničku organizaciju , koja je nacionalistička i koja ne priznaje legitimitet Bošnjaka koji su legalno izabrani i koji su članovi Skupštine Srbije’’ kazao je Ugljanin I zapitao da li je cilj da Bošnjaci formiraju svoj parlament ovde a da, kako je rekao, ne idu za Begorad, istakavši da će se ta stranka truditi da, kako ih je nazvao,izgrednici budu kažnjeni.

’’Ovakvo drsko, bezobrazno i aroganto ponašanje i organizovano nasilje policijaca MUP-a vraća Srbiju u prošlost, u mračne devedeste ’’zaključio je Ugljanin.

Podeli