Društvo

Školska biblioteka u Muru bogatija za 160 knjiga

Narodna biblioteka ”Dositej Obradović” poklonila je Osnovnoj školi ”Mur” 160 knjiga. Takva donacija obezbeđena je u okviru akcije prikupljanja knjiga za obogaćivanje knjižnih fonodva školskih biblioteka.

Ovom donacijom OŠ u Muru, bliža je ispunjavanju potrebnih uslova za potpuno funkcionisanje školske biblioteke, koja, u skladu sa nepotpunim knjižnim fondom, i sada radi, ali skraćeno na 4 sata.

‘’Želimo da za sve osnovne škole i njihove biblioteke na teritoriji grada Novog Pazara, prikupimo što više knjiga’’, rekao je direktor Narodne biblioteke ”Dositej Obradović” u Novom Pazaru, Elijas Rebronja. On je najavio da će se, u cilju osnaživanja školskih biblioteka, akcija prikupljanja knjiga sprovoditi i u saradnji sa Kancelarijom za mlade, političkim i organizacijama civilnog društva, kao i svim relevantnim faktorima u gradu.

Akcija Narodne biblioteke, koja će se, kako najavljuje Rebronja, uz veći broj aktera sprovoditi i tokom naredne godine, posebno se odnosi na dve novoizgrađene škole u Novom Pazaru, OŠ‘’Ćamil Sijarić’’ i OŠ‘’Meša Selimović’’, kao i OŠ u Muru, koja od ove školske godine, funkcioniše samostalno.

Dok u nekim školama u kojima postoje sasvim adekvatni bibliotečki uslovi, školske biblioteke jednostavno ne rade, u OŠ ”Mur” svesrdno se trude da obezbede uslove za normalno funkicionisanje njihove školske biblioteke. Direktor škole, Hilmo Šabanović i bibliotekar, Amir Dautović, zahvalju predstavnicima Narodne biblioteke, koji su današnjom donacijom od 160 knjiga, dali značajan doprinos da školska biblioteka, kako se nadaju, normalno profunkcioniše  od naredne školske godine.

S.Lj.

Podeli