Vesti

Ljajić: SDPS nije formirana za jedan izborni ciklus

Predsednik SDPS Rasim Ljajič naglasio je da je ambicija te stranke da dugo traje i igra značajnu ulogu na političkoj sceni Srbije.

On je nagalsio da je zadovoljan onim što je stranka postigla od osnivanja pre pet godina i da SDPS podržava koalicione partnere u sprovođenju reformi.

Ljajić jeocenio je da je u politici najvažnije trajanje i da SDPS nije formirana za jedan izborni ciklus.

“Mi smo svesni svoje političke snage. Nas ne interesuju istraživanja javnog mnjenja. U tome smo krajnje realni. Svesni smo da u ovom trenutku nismo u prvom redu velikih političkih stranaka, ali to nije naša ambicija, već želimo da opstajemo i dugo trajemo i da igramo značajnu ulogu na političkoj sceni. Značajna uloga je da stranka u ovom trenutku ima apsolutnu perspektivu za dalji rast i razvoj i mi želimo da sa našim koalicionim partnerima damo puni doprinos reformama koje se sprovode u zemlji“, ocenio je predsednik SDP.

On je naglasio da sprovođenje reformi ne donosi popularnost i političke poene, ali reforme dugoročno donose korist građanima Srbije.

“Mi želimo da stranku obeležimo kao reformsku ali želimo da je obeležimo i kao pragmatičnu, stranku koja se prilagođava objektivnim realnim, teškim okolnostima u kojima delujemo. Ovo jesu teške okolnosti za socijaldemokratiju.Teško je delovati u uslovima kada nema novca ni za najugroženije. Lako je biti socijaldemokrata u bogatoj državi“, naglasio je Ljajić.

Predsednik SDPS je ponovio da je cilj te stranke okupljanje kvalitetnih, stručnih i odgovornih ljudi.

Senada Kalić

Podeli