Sport

Ekonomac minimalno slavio

Klub malog fudbala Novi Pazar, porazom je okončao jesenji deo prvenstva u Prvoj ligi. Plavi su u izvanrednoj utakmici, minimalno, možda i nezasluženo izgubili od čuvenog Ekonomca iz Kragujevca, sa 2:1.

Skoro 1000 gledalaca u Hali sportova, videlo je bespoštednu,ali i izuzetno fer i korektnu fudbalsku predstavu, u kojoj su nijanse odlučile. Iako su Kragujevčani od starta nametnuli žestok presing, Novi Pazar je nekoliko puta mogao da dođe do vođstva,ali je blistao čuvar mreže Ekonomca, Jovanović, koji je branio gotovo nemoguće. Kazna je stigla u 15. minutu,kada je Stojković matirao Hota.

Nastavio je domaćin da maši zicere,a pet minuta docnije, Matijević je udvostručio prednost svom timu.

U drugom poluvremenu, bio je Novi Pazar sigurniji,naročito u pas igri, Sadović je na sebi svojstven način u trećem minutu nastavka smanjio na 1:2 i ispostavilo se da je to i konačan rezultat. Do kraja su imali šanse i jedni i drugi, domaći su opet bili nedorečeni u završnici, dok je na suprotnoj strani, Hot ušao u ritam dobrih odbrana i lako zaustavljao šuteve protivničkih igrača. Kada se sve sabere, viđen je spektakl, u kome je Novi Pazar, utisak je, mogao i više od minimalnog poraza.

Ovdašnji prvoligaš je jesenju polusezonu okončao na osmom mestu, sa 13 bodova.

E.N.

Podeli