Politika

Kulturno-umetničko veče “Umetnost na dar“

Udruženja mladih stvaralaca i Kulturni centar organizovali su kulturno – umetničko veče „Umetnost na dar“ sinoć u dvorani Kulturnog centra pred prepunom salom.

Kako je istakla koordinatorka ovog programa Enisa Curić cilj je da mladi prezentuju svoje ideje i dar kroz glumu, pesmu i recitovanje. Program je otvorio naš poznati pisac Enes Nikšić.

Koliko mladih umetnika i stvaralaca ima Novi Pazar i Sandžak uopšte govore i brojni kulturni događaji i predstave, ali i udruženja koja okupljaju sve te mlade talente. Udruženje mladih stvaralaca je jedno od tih koje je želelo da pokaže svom gradu koliko on ima mladih umetnika kao i da, kako kaže koordinatorka ovog udruženja Enisa Curić, širi i neguje umetnost.

„Večeras se baziramo, pre svega na književnost, glumu, muziku i umetnost. Nama je cilj da predstavimo mlade iz svih krajeva Sandžaka, da ljudi vide koliko mi imamo talenata i da predstavimo različite vrste umetnosti na što kreativnini način“, dodala je Curić.

Kulturno-umetničko veče „Umetnost na dar“ organizovalo je Udruženje mladih stvaralaca zajedno sa Kulturnim centrom a u saradnji sa Forumom za kreativno delovanje. Ovo je, kako ističe Enisa Curić, još jedan u nizu projekata koje Društvo mladih stvaralaca sprovelo u delo.

A. Ademović

Podeli