Sport

Pazar ostaje neosvojiv za crno-bele

Još jednom, po četvrti put, fudbaleri Partizana, nisu uspeli da odnesu ceo plen sa Gradskog stadiona. Pred preko 6000 gledalaca, viđena je repriza prethodna tri duela ova dva tima-remi. Ovog puta bilo je 1:1, a zadovoljniji mogu da budu domaći.

Obećali su i obećanje ispunili da će zaustaviti ponovo „Parni valjak“. Nije počelo dobro po četu Milorada Kosanovića. Već u četvrtom minutu, Partizan je poveo. Andrija Živković je izveo korner sa desne strane,a pored smušene odbrane domaćina, Lazović je glavom poslao iz blizine loptu u mrežu.U 11. Glođović je bio na kratko prinuđen da prekine utakmicu ,pošto je sa zapadne tribine, neodgovrni pojedinac, koji očigledno ne misli dobro ni svom klubu ni gradu, gađao petardom stratega Beograđana, Marka Nikolića. No, rano primljen gol,kao i u prethodnim mečevima, nije sputao Novi Pazar, koji je bio konkretniji, igrao bolje i u nekoliko navrata preko Brazilca Matoša ugrožavao Lukača, koji je kapitulirao 12 minuta pre isteka regularnog toka. Kecap je sjajno ubacio loptu pred gol rivala, a najsnalažljiviji je bio upravo „karioka“. Krenuo je Matoš na nju,no, preduhitrio ga je štoper crno-belih,Branko Ilić i prevario svog golmana Lukača-1:1.Usledila je erupcija oduševljenja pristalica domaćih, koji su znali da proslave ovaj,izuzetno važan gol. Do kraja i jedni i drugi su „ciljali“ pobedu, no, tradicija nije izneverena. Po bod svakom,iako je Novi Pazar skoro šest minuta bio brojčano inferiorniji, pošto je sudija Glođović, zbog drugog žutog kartona, isključio Tintora, a u 72.minutu Glođović je u svlačionicu najpre poslao trenera crno-belih,Marka Nikolića, zbog prigovora.

Inače, tipičan kolorit na tribinama upotpunjen je nesvakidašnjim činom u pauzi između dva poluvremena. Dogodila se- veridba. Uz prisustvo maskote Novog Pazara, verni navijač plavih, Amar Salihović je uz salve aplauza verio izabranicu svog srca, Harisu Omerović.

Treba takođe napomenuti da se i Fudbalski klub Novi Pazar uključio u akciju pomoći teško obolelog sugrađanina, 10-godišnjeg, Filipa Miletića. Na ulazima su postavljene kutije za prikupljanje novca Filipu. Akciji, za nadamo se njegovo uspešno lečenje,priključio  se i predsednik,Nedžad Dragolovčanin, sa donacijom od 100 hiljada dinara.

IZJAVE:

Marko Nikolić (Partizan)

-Obično je red da se čestita domaćinu na dobroj igri i ja čestitam kolegi Kosanoviću na bornenoj igri njegove ekipe i osvojenom bodu. Izvinjavam se svima što nisam u sakou,nemam običaj da dolazim bez njega,ali njega više nema, ali to nije moja krivica, to ćete,nadam se razumeti. Što se tiče utakmice, mnogo teška za oba tima. Ovo nije bio fudbal, već,onako ko se snađe,žao mi je što je teren bio toliko težak da nismo mogli da prikažemo bolju partiju ni mi ni Novi Pazar. Otvorili smo meč izvanredno, postigli smo gol nakon mnogo dobre akcije posle prekida i u prvom poluvremenu, čini mi se veoma dobro kontrolisali stvari na terenu, a golman protivnika sa nekoliko sjajnih intervencija izrastao možda i u junaka. No, i u ovakvim uslovima mora da se ima čvrstine, da se privede kraju time nisam zadovoljan. Mi smo dali autogol sami sebi, a autogolovi se postižu onda kada pojedinac ili ceo tim nisu dovoljno „našpanovani“ i spremni da i u ovakvim uslovima,ponavljam kada nije toliko bitna ni taktika ni neko opredeljenje,nego snalažljivost, mi smo sebi dali gol i ta dva boda nemamo na svom kontu. No, i sa ovim osvojenim smo jesenji prvaci definitivno.Prosto moram da iskomanetarišem i neke stvari za naš fudbal koje nisu dobre u 21.veku,nevezano za ovu utakmicu.Iako će to oni koji hoće zlonamerno protumačiti,kao neku vrstu alibija, ali mislim da sam u uvodu bio dovoljno jasan. Svojim angažmanom u drugom poluvremenu nismo zaslužili da pobedimo a da Novi Pazar pristupom po ovakvom terenu,zaslužio je da osvij bod. Malo mi je neuobičajeno da petarda koja vam eksplodira u blizini lica da, bukvalno raznese sako i džemper i tako dalje, da bi onda taj isti trener bio isključen zbog prigovora,a svuda u svetu treneri prigovaraju, pritom da budem iskren, ne znam zbog čega sam isključen,a zvanično objašnjenje je: Zbog prigovora kontra-pomoćnom sudiji, u uslovima gde ni igrač ne može da se dozove na pet metara,a kamoli kontra-pomoćnik. Glavni sudija nije bio na nivou derbija, duela,atmosfere,uslova. Sudija koji nije umeo da oseti određene momente ove utakmice, kazao je Nikolić, negiravši da je nakon završetka susreta imao, kako se moglo čuti od očevidaca, fizički obračun sa Glođovićem.

Milorad Kosanović (Novi Pazar)

– Imali smo danas tri protivnika: Partizana, uslove za igru i rano primljen gol,ni iz čega,iz prekida, koji je usledio kao pad koncentracije, koji nas muči već treću utakmicu zaredom. Prisustvovali smo izuzetno kvalitetnoj fudbalskoj predstavi obzirom na uslove i što je meni mnogo draže,izuzetno korektnoj između aktera, gde nije bilo,uz svu želju,htenje i borbu, ružnih scena, oštrih startova. Bila je ovo čista borba i čista igra.Gol koji smo primili nas je najpre presekao, a potom i umorio,jer kad jurite rezultat dosta je teško. Na sreću, momci su pokazali da ništa što rade u poslednjih sedam utakmica, nije slučajno,već plod ogromnog htenja, želje i zašto ne reći, dosta znanja sa njihove strane. Ostali smo neporaženi protiv tima koji će biti jesenji prvak,moramo biti zadovoljni,okrećemo se preostalim duelima protiv timova od kojih ne znam da li smo bolji, ali znam  da oni nisu bolji od nas. Probaćemo da odigramo najkvalitetnije što možemo i probamo da osvojimo  još neki bod.Čestitam svim akterima na ponašanju, a evo, šapću mi ,mada to ne volim, pošto sam alergičan na navijače. Meni su oni 30 godina tu, od onih mojih crveno-belih, pa njegovih crno-belih, pa navijača Vojvodine, a sad i ovi ovde. Šalim se malo, stvarno su bili jako dobri i hvala Bebici (Suadu Župljaninu) što si organizovao sve ovo što smo imali prilike da vidimo na sve tri strane stadiona.

(Foto:Senko Župljanin)

E. Nailović

Podeli