Sport

Ništa od fudbala na Dušanovcu

Zajednica fudbalskih superligaša je, posle ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, odložila utakmicu 13. kola između Voždovca i Novog Pazara.

Odluku je, kako se navodi, doneo iz bezbednosnih razloga Direktor lige u dogovoru sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Ovim povodom, oglasili su se i iz tabora Novog Pazara, generalni sekretar kluba Redžep Korać smatra ovakvu odluku kontradiktornom.

“Ne sumnjamo u dobre namere, ali ne slažemo se sa ovakvom odlukom koja će se pogrešno tumačiti. Žao nam i je osuđujemo ubistvo nedužnog navijača, ali kakve veze ima naš klub sa događajem na drugoj strani sveta. Da li to znači da će se ubuduće sva dešavanja u Turskoj povezivati s nama,kaže Korać i hronološki iznosi redosled događaja.

„U petak oko 20 časova saopšteno nam je da je zabranjen dolazak naših navijača,što su oni i prihvatili, da bi nas u ponoć obavestili da je utakmica odložena. Tražili smo da se igra, makar pred praznim tribinama, ni to nije prihvaćeno, jer je policijska procena bila  da nije bezbedno. U Beogradu smo bili od petka, a imali smo te noći zaštitu samo jednog policajca u hotelu, dok nismo tražili od policije da pojačaju ljudstvo. Verovatno je i to bila policijska procena, da je bezbedno ako nas čuva jedan policajac”, kazao je Korać.

Ovdašnji superligaš u sledećem kolu dočekuje Partizan, a generalni sekretar Novog Pazara ističe da se ovakvom odlukom dovodi u pitanje prisustvo navijača Beograđana.

“Prema istom aršinu, navijači Partizana ne bi trebali da budu na našem stadionu. Takva je poruka odluke o odlaganju utakmice protiv Voždovca“,napomenuo je on.

Povodom odlaganja duela,usledila je i reakcija iz Voždovca. Stojan Pilipović, prvi operativac kluba, u izjav datoj agenciji Beta kaže.

„MUP je odložio utakmicu,nismo mi. Imali smo želju da ugostimo Novopazarce, da budemo dobri domaćini kao i svaki put,ali policija nije mogla da garantuje bezbednost učesnika i publike“.

Pilipović takođe navodi da Voždovac nije dobio zeleno svetlo za organizaciju.

„Nas je Zajednica superligaša dopisom obavestila da se utakmica odlaže. Mi smo tu odluku mogli samo da prihvatimo“.

Inače, novi termin susreta između „Zmajeva“ i Novog Pazara, još uvek nije poznat.

(Foto:FK Voždovac)

E.N.

Podeli