Društvo

Asfalt dočekali i meštani Goševa

Zahvaljujući dobroj saradnji meštana i predstavnika novopazarske gradske vlasti, put u selu Goševo, u blizini naselja Lukare, je asfaltiran.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović kaže da primer dobre organizcije meštana tog sela, koji su prikupili jedan deo sredstva da se njihov put sredi, treba da slede i ostali građani Novog Pazara.

Blato posle svake kiše i neprohodan put od danas je prošlost i za meštane Goševa, koji su  dočekali asfalt ispred svojih kuća.

Ovaj put u dužini od preko 700 metara olakšaće saobraćaj žiteljima, ne samo Goševa, već i nekoliko sela, koji će ovu saobraćajnicu koristiti. Meštani, koji su pokrenuli inicijativu da se put sredi, zahvalili su predstavnicima lokalne samouprave što su ih podržali i finansijski pomogli da im se na ovaj način omoguće bolji uslovi za život. Oni su istakli da će im od danas biti lakša i komunikacija sa gradom. Gradilište su obišli i predstavnici lokalne samouprave Novog Pazara.  Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović je rekao da će građevinska sezona trajati sve dok to budu dozvoljavali vremenski uslovi. On je dodao da radnici AD “Novi Pazar put” rade i vikendom , kako bi iskoristili svaki dan ovog miholjskog leta.

“Pre nekoliko u Ulici Ive Andrića, a danas i u Lukarima, građani su svojim učešćem, a mi,  Direkcija grada Novog Pazara i AD “ Novi Pazar-put  smo im pomogli da ovaj put bude asfaltiran. Sa nadležnima smo danas obišli i desetak ulica. Spremićemo premere i predračune, ostalo je da cene uskladimo sa zvaničnim cenama Puteva Srbije, čiji nalog čekamo kako bi nastavili  da radimo”, rekao je Hasanović.

“Ovo je druga saobraćajnica, koja je urađena u Lukarima. Prethodno je urađen pristupni put do džamije u Jošanici u dužini sa 450 metara, a sređen je i plato. Pripremni radovi za asfalt finansirani su iz gradskog budžeta, a ostatak su platili meštani.Ovo nije poslednji posao, koji će se raditi na našoj teritoriji”, rekao je ispred ove mesne zajednice Nedžad Plojović.

Radost meštana ovih sela je velika, jer sada konačno imaju normalne uslove za život, kažu oni. Prethodno je asfaltiran krak Ulice Ive Andrića, 7.jula, a radovi na prirpemi za asfalt se intezivno odvijaju i na jo nekoliko lokacija u gradu.

Podeli