Sport

Kosanović nasledio Kanatlarovskog

Kako se i očekivalo, odmah nakon poraza od Crvene zvezde, novopazarski superligaš je dobio novog trenera.

Upravni odbor je poverenje je ukazao trofejnom i iskusnom stručnjaku, Miloradu Kosanoviću,iako je u kombinaciji bilo još nekoliko kandidata za klupu plavih.

„Pregovori su vođeni još sa nelicinom dobrih trenera: Robertom Prosinečkim,Robertom Jarnijem,Farukom Hadžibegićem,a vrlo ozbiljan kandidat bio je Miodrag Ješić. Smatram da je Kosanović pravo rešenje za naš klub, jer se radi o proverenom,trofejnom i treneru sa autoritetom, koji može da sa našim klubom napravi dobre rezultate.Uostalom, gde je god radio,imao je uspeha, tako da se nadam da će klasu potvrditi i u Novom Pazaru.Ako i ovaj potez ne donese rezultate,napustiću klub“, rekao je Regionalnoj televiziji,predsednik plavih, Nedžad Dragolovčanin.

Iskusni stručnjak je rođen 1951. godine,a kao fudbaler nastupao je za: Proleter,Vojvodinu,Kikindu, a igračku karijeru je okončao na novosadskoj „Detelinari“. Kosanović je počeo je da radi kao pomoćni trener u redovima „kanarinaca“ 1985. godine. Potom je četiri godine bio i poslovni direktor.

Popularni Kosan je bio direktor Vojvodine u čuvenoj sezoni 1988-89 kada je ovaj klub osvojio poslednju titulu prvaka. Bio je potom  strateg „Lala“ (1992-1995),dva puta je predvodio Crvenu zvezdu (1997-98. i 2007), pa  selektor Malte, kao i mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore. Sledi potom selidba u Kinu, gde se nakupio trofeja. Sa Dalijenom ih je osvojio čak devet, od toga tri puta bio šampion, a proglašen je i počasnim građaninom ovog kineskog grada. Šanksi (sadašnji Guižu Rene)  je od poslednjeg mesta, doveo do vrha tabele. Dva puta je trijumfovao u Kupu Kine i tri puta u Superkupu. Kao selektor provincije Lenion, trijumfovao je na Kineskoj olimpijadi (2001). Poslednji trenerski angažman imao je u ljubljanskoj Olimpiji, na čijoj klupi je sedeo 21 utakmicu u sezoni 2013-2014.

Zanimljivo da je Milorad Kosanović sa Vojvodinom kao igrač, osvojio Srednjoevropski kup.

E.N.

Podeli