Politika

Promocija “Studija konteksta”

Beogradski centar za kulturnu dekontaminaciju i književni časopis Sent već godinu dana u Novom Pazaru  realizuju različite vrste umjetničkih radionica u okviru programa pod nazivom Studije konteksta.

Radionice su vezane za sve vrste umetničkog izražavanja. Studije konteksta će biti promovisane sutra u fuajeu Kulturnog centra, sa početkom u 19:30h, a prisutni će moći da vide deo onoga što su polaznici radionica naučili. Afirmacija kulture i umjetnosti uopšte kao I unapređivanje različitih vrsta umjetničkog izražavanja, bilo da se radi o glumi, pisanju, režiji, do slikanja  i umjetničke fotografije, jedan od ciljeva ovih umjetničkih radionica.

Arhitekta, Ilda Koca jedna je od polaznica projekta i kaže da su svi učenici imali prilike da tokom ove mini škole  razgovaraju sa zvučnim imenima i autoritetima iz različitih oblasti, koji su pomagali da učesnici kanališu svoj talenati i interesovanja. Polaznici studija konteksta nisu bili samo iz Novog Pazara. Slične radionice su bila organizovane u Subotici, Nišu I Beogradu, a u petak 18. Septembra, u  fuajeu Kulturnog centra polaznici radionica će kroz različite nastupe, performance I radove pokazati šta su naučili I koliko je značaj održavanja radionica.

(A. Š.)

Podeli