Vesti

Ugljanin: Islamska zajednica je jedinstvena, različite su blagajne

Predsednik Stranke demokratske akcije, Sulejman Ugljanin, koji je najavio da će biti nosilac liste ’’Za bošnjačko jedinstvo’’, rekao je na konferenciji za novinare da je započeo razgovore sa, kako je kazao, svim značajnim predstavnicima Bošnjaka, Esadom Džudžom i Muamerom Zukorlićem, kao i sa predstavnicima oba dela, kako je rekao, jedinstvene Islamske zajednice.

’’Jer, to je jedna Islamska zajednica, različite su samo blagajne’’, kazao je Ugljanin.

I Ugljanin je potvrdio izveštavanje Regionalne televizije da su se predhodnih dana u nekoliko navrata sastajali, kako ih je nazvao, predstavnici timova. On je kazao da dogovori i dalje traju, a da će konačna lista kandidata biti poznata u narednih petnaest dana.

Na novinarsko pitanje kako komentariše Zilkićevu najavu da će osnovati stranku, koju je prenela većina novina i agencija, Ugljanin je odgovorio da te novine ne čita.

Između ostalog, Ugljanin je na konferenciji za novinare još jednom naglasio da je cilj učešća izborne liste ’’Za bošnjačko jedinstvo’’ upravo postizanje bošnjačkog nacionalnog jedinstva, te da su samo ujedinjeni Bošnjaci poželjan faktor i partner.

Podeli