Politika

Monografija 60 godina MOSI

U novopazarskom Kulturnom centru promovisana je Monografija 60 godina MOSI profesora dr Envera Međedovića.

O značaju monografije, govorili su urednik, recezenti, profesori, predstavnici grada, ličnosti iz svijeta sporta i brojni saradnici u izradi mongrafije. Istraživački projekat 60 godina Međuopštinskih omladinskih sportskih igara, znalački prezentuje značaj MOSI ne samo kao regionalne manifestacije već i kao najveće amaterske sportske smotre u jugoistočnoj evropi. Ova foto-monografija obuhvata period od 1954. do 2014.

Gradonačelnik dr Meho Mahmutović kaže da je za svaku pohvalu ono što je uradio profesor Međedović i oni koji su sarađivali na projektu.  Urednik monografije prof dr Redžep Škrijelj, kaže da je foto-monografija  svjedačanstvo o jednom hodu kroz vrijeme za više od pola vijeka održavanja manifestacije. O knjizi je govorio sportski novinar i publicista dvije knjige o MOSI igrama, Sulejman Muftarević, koji je podsetio na prve MOSI I tradiciju koja se održala do danas. Posebnu podršku radu profesora Međedovića dali su profesori na Državnom univerzitetu, ali i stručna javnost uopšte, tu su i brojni saradnici iz oblasti sporta, učesnici i organizatori brojnih sportskih manifestacija, kolege, rodobina i prijaltelji. Svima njima i učesnicima profesor Međedović je izrazio posebnu zahvalnost što su mu olakšali težak posao.

Knjigu su zajedno izdali, Sportski savez Novog Pazara i Kancelarija za mlade. Monografija je promovisana u okviru održavanja 51. MOSI u Novom Pazaru.

( A.Š.)

Podeli