Vesti

Kirbi: Potrebno pomoći mladima da ostanu ovde

Ambasador Sjedinjenih američkih država, Majkl Kirbi, posetio je Novi Pazar. Sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem i predstavnicima lokalne vlasti, on je razgovarao o trenutnoj političko ekonomskoj i socijalnoj situaciji u Novom Pazaru, aktuelnim problemima u ovom gradu i mogućnostima za rešavanje problema uz pomoć Ambasade SAD.

Izrazivši zadovoljstvo sastankom sa ambasadorom SAD u Srbiji, Majklom Kirbijem, gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović istakao je da je na sastanku bilo reči i o ekonomskom oporavku, i viziji Novog Pazara i regiona u budućnosti.

”Nadamo se da će ekonomski oporavak o kome svi pričamo već nekoliko godina, pomoći Novom Pazaru da izađe iz ove krize i da, svi građani koji ovde žive, napokon mogu da računaju na jednu kompletnu pomoć, i od Vlade Republike Srbije i od Međunarodne zajednice, da ostanu na ovim prostorima i da ovde mogu da žive i rade. U ime građana Novog Pazara i lično, gradonačelnik Mahmutović je zahvalio ambasadoru Kirbiju na svemu što su Ambasada SAD i USAID do sada učinili za Novi Pazar i posebno novopazarske privrednike.

Meni je kao predstavniku američke vlade – istakao je ambasador Kirbi –  veoma važno da se informišem šta se dešava u regionu i kako možemo da pomognemo.

”Ovo je jedan vrlo dinamičan region u Srbiji, jedan od onih gde raste broj stanovništva. I za moju Vladu i za ljude sa kojima sarađujemo, vrlo je važno da pomognemo mladim ljudima da ostanu ovde i da nađu posao”, izjavio je je ambasador Kirbi nakon sastanka u Gradskoj upravi.

S.Lj.

Podeli