Društvo

Poštovanje dobrih rezultata

Opštinska uprava u Prijepolju i ove godine nagradila je učenike generacije osnovnih i srednjih škola, kao i učenike koji su na republičkim takmičenjima postigli značajne rezultate.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović, sa svojim saradnicima primio je devet djaka generacije prijepoljskih oisnovnih i srednjih škola i tom prilikom uručio im skromne nagrade. Veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola postigao je izvanredan uspeh i na takmičenjima iz nastavnih predmeta u organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije, koji su ovom prilikom takođe nagrađeni.

“Veliko mi je zadovoljstvo kada znam da imamo značajan broj postignuća na mnogim takmičenjima u oblasti obrazovanja, značajan broj djaka generacije i vukovaca. Mladim uspešnim učenicima bih poručio da su ponos našeg grada, želim im da ostanu na putu nauke, jer znanje i nauka je nešto što im niko ne može oduzeti”-kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

Uz dobru organizaciju sa malo odricanja, ovi učenici sigurnim korakom grade sebi bolju budućnosti i kako kažu, ovo je za njih samo podsticaj da i dalje nastave sa uspesima na polju obrazovanja.

Iz lokalne samouprave najavljuju da će i dalje nastaviti da nagrađuju najbolje učenike, koji na najbolji način reprezentuju, kako sebe, tako i opštinu Prijepolje, odakle dolaze.

Belida Šehović

Podeli