Društvo

Novi šef kancelarije OEBS u Novom Pazaru

Dosadašnji šef misije OEBS u Novom Pazaru, Ivan Eskiva, završio je svoj mandat  i oprostio se sa gradonačelnikom Novog Pazara Mehom Mahmutovićem ali i  sa predstavnicima gradske administracije sa kojima je, kako kaže, uspešno sarađivao četiri godine.

One je ujedno gradonačelniku predstavio Maria Barfusa koji će od sada vršiti funkciju šefa kancelarije misije OBES u Novom Pazaru.

“Dosadšnji šef kancelarije misije za evropsku bezbednost Srbije u Novom Pazaru, Ivan Eskiva, i uošte predstavnici kancelarije OEBS su u protekle četiri godine u mnogome pomogli da se međunarodnoj zajednici predstavi prava slika o stanju u Novom Pazaru”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara, Meho Mahmutović i izrazio zahvalnost što se saradnjom organizacije OEBS i grada unaprijedila politička stabilnost i sigurnost u zajednici.  Eskiva je takođe izrazio zahvalnost za uspješnu četvorogodišnju saradnju.

“Želim da se zahavalim gradskoj administraciji i gradonačelniku na podršci koju smo imali, ali i na saradnji u protekle četiri godine. Svrha mog sastanka danas je da se na neki način oprostim od gradonačelnika i gradske uprave ali i da predstavim novog rukovodioca  kancelarije OEBS u Novom Pazaru, Marija Barfusa.”, rekao je Eskiva.

I predstavnici grada i kancelarije OEBS izrazili su nadu da će i buduća saradnja biti podjednako dobra kao i dosadašnja i da će ova organizacija za evropsku bezebednost  pomagati i imati prijateljske odnose s gradom.

(A. Šaljić)

Podeli