Društvo

SDP organizovao prevoz do Srebrenice

Iz Novog Pazara, u organizaciji andžačke demokratske partije, put Srebrenice krenula su sinoć četiri autobusa Novopazaraca, koji su želeli da svojim prisusvom odaju počast srebreničkim žrtvama.

Svaka godišnjica stravičnog zločina u Srebrenici za mnoge ljude širom sveta je Dan tuge i saosećanja sa porodicama postradalih žrtava. A oni, koji su imali dovoljno hrabrosti i snage, krenuli su sinoć put Srebrenice, kako bi na ovaj dan, svojim prisustvom u Potočarima, fatihom i klanjanjem dženaze, odali počast žrtvama.

Na godišnjicu zločina u Srebrenici SDP tradicionalno organizuje besplatan prevoz.

‘’To je naš, da tasko kažem, skroman doprinos za jednu obavezu da se Srebrenica nikad ne zaboravi’’, izjavio je predsednik SDP, Nihad Hasanović. On je tom prilikom istakao da je obaveza svih građana da na ovim prostorima zavlada mir, da ima puno tolerancije i poštovanja građanskih prava.

Pravo i obaveza svih nas – podsetio je Hasanović – je da se Srebrenica ne zaboravi i nikada nikome ne ponovi. A samo prisustvo u Srebrenici na Dan sećanja – ističe – mora da se doživi.

‘’Par stotina naših sugrađana imaće sutra priliku da u Memorijalnom centru Potočari prisustvuje dženazi. Ja, koji sam više puta boravio tamo, mogu reći da se to ne može ispričati, već se mora doživeti. U ime SDP – kazao je Hasanović – slobodno mogu godinu dana unapred da kažem da dogodine, kada bude dve decenije Srebrenice, sigurno će biti i mnogo više ljudi i bolje organizacije da se taj dan obeleži na dostojanstven način’’.

S.Lj.

Podeli