Vesti

Lazna dojava o bombi

Novopazarska policija uhapsila je maloletnog M.I. (17) koji je lažno prijavio da je u Domu omladine, u kojem se održavala mala matura njegove devojke, podmetnuta bomba zbog čega su svi učenici i nastavnici bili evakuisani.

Isti dečak je, prošle i ove godine, krao školske dnevnike kako bi prikrio loše ocene i neopravdane izostanke svoje devojke.

Izvor blizak istrazi kaže da je M.I. tri puta privođen i saslušavan ali da ga je tužilaštvo uvek puštalo na slobodu jer je se radi o maloletniku.

“Kada mu je devojka bila sedmi razred, on je u večernjim satima razbio vrata od škole i iz zbornice uzeo sve školske dnevnike. Isto je uradio i ove godine, nekoliko nedelja pre male mature”, kaže naš sagovornik.

On dodaje da je M.I. bio ljut na svoju devojku zbog toga što je odlučila da ide na proslavu male mature pa je skovao plan kako da joj pokvari to veče.

“Kupio je nekoliko SIM kartica i dva puta je te noći prijavio da je u Domu omladine podmetnuta bomba. Policija je evakuisala sve učenike, nastavnike i zaposlene.

Proverom je utvrđeno da je reč o lažnoj dojavi ,a vrlo brzo je postalo jasno ko je to mogao da uradi jer smo znali da je ta učenica, njegova devojka, bila na proslavi male mature”, kaže naš izvor.

Maloletni M.I. je saslušan uz prisustvo advokata a, prema nezvaničnim informacijama, stalno je ponavljao da voli svoju devojku i da mu smeta “kada ga ona ne sluša.”

“Veoma čudno se ponaša i mnogo je ljubomoran. Teško podnosi kada mu bilo šta neko kaže na račun njegove devojke. On misli da ima pravo da je kontroliše i uhodi. Često joj uzima telefon i proverava joj poruke. Mnogo je nesiguran. Slučaj je veoma specifičan”, kaže naš izvor i dodaje da je M.I. bez obzira na sve lepo vaspitan i da poštuje članove svoje porodice.

“Više puta je pokazao znake kajanja, čak se i izvinjavao. Bez obzira na to što je uradio, on je, ipak, vaspitan i poštuje svoju porodicu. Nije zapušten”, kaže naš izvor.

U Centru za socijalni radu u Novom Pazaru kažu da je maloletnom dečaku još ranije određena mera pojačanog nadzora.

“Određena mu je mera pojačanog nadzora u trajanju od šest meseci do dve godine. Ista mera mu je produžena i ona se realizuje u otvorenoj sredini. Sa dečakom i njegovim roditeljima je obavljeno više razgovora. Angažovane su brojne institucije koje rade na ovom slučaju”, kažu u Centru za socijalni rad.

Novopazarska policija je saopštila da je, pored M.I. uhapsila i maloletnog S.Dž. i H.S. (18). Oni su osumnjičeni da su mu pomagali u izvršenju ovog dela. Sva trojica su nakon saslušanja, odlukom tužilaštva, pušteni na slobodu.

Podeli