Društvo

OŠ “Rifat Burdžović Tršo” priključila se humanitarnoj akciji

Akcija prikupljanja pomoći stanovništvu ugroženom poplavama, koju je organizovala Osnovna škola “Rifat Burdžović Tršo” iz Novog Pazara, danas je završena.

Prema rečima direktora ove škole Nusreta Zukovića odziv đaka je bio veliki, a sva prikupljena sredstva predata su Kriznom štabu.

Još jedna Osnovna škola u Novom Pazaru dala je svoj doprinos u prikuplju pomoći stanovnicima poplavljenih područja, to je Osnovna škola “Rifat Burdžović Tršo”. Učenici i njihovi roditelji potrudili su se da u protekle dve nedelje prikupe higijenska i hemijska sredstava kao i hranu.

Direktor ove škole Nusret Zuković ističe da su se učenici odazvali i prema svojim mogućnostima donirali određena sredsta za pomoć ugroženom stanovništvu.

“U toku prikupljanja pomoći bazirali smo se najviše na namirnice koje su dugotrajnijeg karaktera kao i na hemijska sredstva, koja će biti potrebna brojnim porodicama prilikom povratka u svoje domove”, rekao je direktor Osnovna škola “Rifat Burdžović Tršo” Nusret Zuković.

“Ovo je stvarno jedna divna akcija, koja se treba poštovati i svaka čast učenicima ove škole što su ovako nešto organizovali. Koristim ovu priliku da se u ime Gradske uprave i u ime Štaba za vanredne situacije Novog Pazara zahvalim i rukovodstvu škole i đacima koji su pokazali humanost”, rekao je Irfan Međedović iz  Kriznog štaba.

Sva prikupljena higijesnka sredstva i hrana danas su poslata u sabirni centar Doma omladine odakle će biti transportovana do mesta gde je pomoć najpotrebnija, rekao je Međedović.

A. Biševac

Podeli