Vesti

BDZ podbacila u Crnoj Gori

Najveći broj mandata u opštini Rožaje, 17 osvojila je Bošnjačka stranka.

Predsednik opštinskog odbora Husien Kurtagić rekao je da je ta stranka uprkos prljavoj kampanji u toj opštini na severu Crne Gore ostvarila ubedljivu pobedu.

Na izborima je prvi put učestvovala i Bošnjačka demokratska zajednica koja je osvojila nešto preko 500 glasova, odnosno samo jedno odborničko mesto.

Komentarišući  Zukorlićevo političko delovanje Kurtagić je rekao das u ga ljudi cenili dok je bio samo verski poglavar.

Na izborima u Bijelom Polju na kojima je učestvovalo devet lista  Bošnjačka stranka osvojila je dva odbornička mandata.

Predsednik opštinskog odbora Socijaldemokratske partije Crne Gore I narodni poslanik dr Izet Bralić čija stranka je na lokalnim izborima u opštini Rožaje osvojila  4 odbornička mandata, komentarišući pojavu novih politkih stranaka rekao je da pojava svake stranke jeste osveženje na političkoj sceni, ali da se u toj stranci zalažu za građanske opcije.

Predsednik Opštisnkog odbora SDP-a Crne Gore Tufik Bojadžić  koja je u Bijelom Polju osvojila 5  mandata kazao je da stranke koje duži niz godina deluju imaju utemeljenje u biračkom telu, te da je unapred bilo poznato da male I nove stranke neće preći census.

Učešće BDZ-a na izborima u Crnoj Gori za našu televiziju prokomentarisao je tamošnji reis ul ulema Rifat ef Fejzić koji je rekao da je ta stranka na tamošnjem području na nivou statističke greške.

Stankama koje su u Crnogorskim opštinama prešle census sada predstoje pregovori o formiranju lokalnih parlamenata.

Podeli