Sport

Mahmutović: Turnir bitan za grad

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović rekao je na konferenciji za novinare da je organizacija prvog turnira, prvenstva Srbije u odbojci na pijesku “Vip Bič Masters 2014” od velikog značaja za naš grad, jer je Novi Pazar nedavno postao član Super lige, čime će, a zahvaljujući i ovom turniru odbojka za mlade Novopazarce biti još privlačnija.

Pozdravljajući goste i učesnike turnira, odnosno prvenstva Srbije u odbojci na pijesku gradonačelnik grada domaćina prvog turnira dr Meho Mahmutović izrazio je zahvalnost Odbojkaškom savezu Srbije za poverenje koje su dali gradu Novom Pazaru da bude domaćin prvog od 12 turnira. Mahmutović je napomenuo da će se tokom ove godine puno raditi na tome da se odbojka na pijesku, ali i odbojka uopšte puno više promovišu u gradu mladih, zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije.

Proslavljeni reprezentativac Srbije Vladimir Vanja Grbić rekao je na konferenciji za novinare da Novi Pazar nije slučajno odabran da bude domaćin jednog ovakvog sportskog nadmetanja.

Na prvom turniru u Novom Pazaru učešće ekipa je brojno, 20 ih je u muškoj i 15 u ženskoj konkurenciji iz više gradova iz zemlje.

Svima su isti i ciljevi i utisci o gradu domaćinu, ali i o samoj organizaciji turnira.

Za ljubitelje odbojke na pijesku važi poziv da dođu na Rekreacioni centaur u subotu kada se igraju mečevi za plasman u polufinale i u nedjelju kada se igraju utakmice za neku od medalja i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Finale prvenstva Srbije u odbojci na pijesku, sedmog po redu, održaće se od 27. do 30. avgusta u Beogradu.

A. Nićiforović

Podeli