Društvo

Kreativnost kroz prizmu humanosti

Kreativnost kroz prizmu humanosti. Tako bi se ukratko mogla opisati promocija Škole za dizajn tekstila i kože, čiji su učenici na interesantan način posetiocima prezentovali svoja jedinstvena umetnička dela, nastala u okviru njihovih slobodnih aktivnosti.

Promocija je održana sinoć na Gradskom trgu.

”Učenici naše škole su se odrekli slika koje su vredno radili cele godine i odlučili su da ceo fond od prodaje daju u humanitarne svrhe, za pomoć poplavljenima. Ja se nadam da će se, ljudi dobre volje, naši sugrađani odazvati ovoj akciji i da će doći da vide šta su to spremili naši manekeni, naši učenici i da vide slike, naravno i da ih kupe” rekao je pedagog Škole za dizajn tekstila i kože, Nebojša Samčević.

Pored umetničkih slika, koje su posetioci mogli i da kupe iskazujući svoju humanost, na ovoj promociji prikazane su i dve modne revije. Učenici manekeni prošetali su pistom na Gradskom trgu u vlastitim modnim kreacijama sa svemirskim motivima. ”Mesečev hod”, naziv je prve modne revije koju su pripremali učenici sa svojim profesorima.

”Ova modna revija pokazuje koliko su naši učenici kreativni i kako svaku svoju ideju sprovode do kraja, do finalnog proizvoda”, rekla je profesorka Maida Regić.
Drugom modnom revijom, šaljući poruku da modna industrija u Novom Pazaru ima svetlu budućnost, učenici Škole za dizajn tekstila i kože prezentovali su firme Bros džins i Euro šuz, sa kojima ova škola već duže vreme uspešno sarađuje.

S.Lj.

Podeli