Društvo

Obezbeđeni besplatni obrasci za regres

Nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koji imaju pravo i žele da konkurišu za subvencije za biljnu proizvodnju po hektaru, regres za dizel gorivo i regres za mineralno đubrivo, besplatne obrasce i pomoć u popunjavanju istih, mogu dobiti u Gradskoj upravi Novog Pazara – rečeno je na sastanku načelnika Odeljenja za privredu Ramiza Paljevca i predstavnika poljoprivrednih udruženja.

Istakavši da je Odeljenje za privredu Gradske uprave Novog Pazara servis građana u punom smislu, načelnik tog Odeljenja Ramiz Paljevac, rekao je da je sastanak održan na inicijativu Poljoprivredne stručne savetodavne službe i Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja, kojima će, kako je kazao, i ovaj put Gradska uprava izaći u susret.

”Gradska uprava apsolutno stoji iza svega onoga što Unija poljoprivrednika radi i što radi Poljoprivredna stručna savtodavna služba”, rekao je načelnik Odeljenja za privredu Ramiz Paljevac, dodavši da oni imaju imaju rezultate, i kako je kazao, fantastičnu kreaciju. ”Sve naše usluge koje budemo radili, biće besplatne – rekao je Paljevac.

Poljoprivrednici koji imaju pravo i žele da i ove godine konkurišu za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, za tehničku i stručnu pomoć mogu se obratiti samostalnoj stručnoj saradnici Odeljenja za privredu, Ameli Mehović, u kancelariji broj 39.

”Ovde se radi o popunjavanju zahteva koji se predaju za regres za gorivo, đubrivo i seme. Zahtevi se predaju od 5.maja do 20.novembra”, rekla je Mehović. Ona je istakla da, s obzirom na krajnji rok za predaju zahteva 20.novembar, poljoprivrednici nemaju razloga da žure. ”Pošto trenutno u Trezoru nisu dobili zahteve – kazala je Mehović – poljoprivrednici mogu da dođu u kancelariju u broj 39 u lokalnoj samoupravi, da im se popune obrasci i da ih posle predaju Trezoru.”

Za razliku od ranije prakse Uprava za trezor ove godine ne deli blanko zahteve, jer ih, kako nam je objasnio načelnik novopazarske filijale Uprave za trezor Ertekin Rastić, Uprava za agrarna plaćanja nije štampala. Ti obrasci se, kazao je Rastić, pozivajući se na obaveštenje Ministarstva finansija, koje je istaknuto i na šalteru Uprave za trezor, isključivo mogu preuzeti sa sajta Uprave za agrarna plaćanja www.uap.gov.rs

S.Lj.

Podeli