Sport

Plavi oslabljeni u Subotici, predaja ni pod razno

Prilično oslabljeni, Pazarci su otputovali na sever Bačke, gde po tradiciji rezultatski loše prolaze.

Bivšem treneru Spartaka, sada kormilaru plavih, biće teško protiv svog nekadašnjeg kluba, jer ne može da računa na „požetele“ Mutavdžića, Rusmira i Vukovića.

Van stroja su takođe i povređeni Selimović i Stevanović. No, po onoj narodnoj, da se „na muci poznaju junaci“, na kapitulaciju niko u taboru kraj Jošanice i ne pomišlja. Trener Njeguš, svestan je težine ovog izazova.

-Putujemo hendikepirani u Suboticu bez pet prvotimaca. Ali nećemo nositi „belu zastavu“, već ćemoučiniti sve da se vratimo neporaženi.

Da bi se ostvario povoljan ishod, recept je je po rečima mladog stručnjaka, vrlo jednostavan.

-Neophodno je da pojačamo koncentraciju u defanzivi, agresivno i borbeno uđemo u meč, pa se iskreno nadam da rezultat neće izostati.

Kapitenu Pazaraca, Admiru Kecapu, teren u Subotici odgovara, jer po nepisanom pravilu uvek bude među najzapežnijim protiv „plavih golubova“. Uz nadu da će taj kontinuitet nastaviti i u ovom duelu, vođa sadašnje generacije priželjkuje sledeći „scenario“, iako s pravom respektuje četu Dragana Kanatlarovskog.

– Očekujem dobru i veoma čvrstu utakmicu,pravu prvenstvenu. Spartak ima kvalitetnu ekipu što su potvrdili i u prošlom kolu protiv Čukarickog u gostima, uzevši im bod. I pored kadrovskih problema koje imamo,daćemo sve od sebe da se neporaženi vratimo iz Subotice. Važno je da koncentrisano i odvažno uđemo u utakmicu, maksimalno borbeno, pa ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice, povoljan ishod po nas je na pomolu. Ukoliko se to desi, napravili bismo sjajnu uvertiru pred veliki derbi protiv „brđana“ na našem stadionu.

Utakmica: Spartak-Novi Pazar igra se u subotu od 15 časova na Gradskom stadionu u Subotici, u okviru 27. kola Jelen Super lige. Sudijsku šestoku predvodi, Milan Jeremić iz Beograda. Direktan prenos ovog duela, možete pratiti na Regionalnoj televiziji.

E.N.

(Foto:Andrija Jovanović)

Podeli