Društvo

Neradni dani 1. i 2. maj

Povodom predstojećeg Praznika rada, a na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima neradni dani su 1. i 2. Maj –  saopšteno je iz Ministarstvo rada i socijalne politike.

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa za vrijeme praznika 1. i 2. maja neće raditi, ili će njihove aktivnosti biti proilagođene prazničnom radnom vremenu.

Tokom praznika, blagajne Elektrodistribucije neće raditi, dok će u subotu 3. maja blagajne raditi uobičajeno.

Za vrijeme praznika, radiće Treća gradska apoteka u Novom Pazaru koja se nalazi kod Ekonomske škole.

Ljekari opšte prakse će dežurati u prvoj i drugoj smjeni, dok iz Hitne službe Novi Pazar poručuju da su spremni za prvomajske praznike ali i apeluju na savjesno ponašanje građana.

Iz saobraćajne policije obavještavaju da će se vršiti pojačane kontrole prema Delimeđu i Izletištima. Iz saobraćajne policije apeluju na vozače da se savjesno ponašaju tokom praznika, da ne konzumiraju alkohol kako ne bi ugrozili sigurnost i pješaka i vozača.

Iz PTT-a  obavještavaju da će 1. i 2. maja biti neradan, dok će 3. maja poslovnice Pošte raditi uobičajeno subotnje radno vrijme, odnosno od 8h do 15h.

Veći marketi neće raditi tokom prvomajskih praznika, dok će manje prodavnice dežurati.

Podeli