Vesti

Ponovo pale teške reči

Tokom sednice Skupštine na kojoj je izabrana nova Vlada Republike Srbije narodni poslanik Sulejman Ugljanin je najpre pokazao koalicioni sporazum i optužio bivšu Vladu SNS i SPS da, kako je rekao, nisu vodili računa o manjinama.

On je napravio paralelu problema sa Bošnjacima sa problemom Kosova i podsetio da je obišao 47 opština koje su nerazvijene i rekao da je srpski narod „velikodušan“ i „divan“.

Predsednik SDA ponovio je optužbe na račun Rasima Ljajića ali ga je prekinula predsednica Maja Gojković koja je Ugljanina upozorila da se pridržava poslovnika i govori po poslovniku.

Mandatar Vlade Aleksandar Vučić odgovorio je na optužbe koje je izneo Sulejman Ugljanin na račun Rasima ljajića u Parlamentu. On  je komentarisao i Ugljaninovu rečenicu „Birajte vi Bošnjaci koga hoćete mi ćemo Vam izabrati predsednika Vučić je rekao da je jedan razlog bio zato što nije razgovarao sa SDA a to su kako je kazao Vučić „upravo te najteže optužbe na čoveka koji je bio u koaliciji sa SNS“ zaključujući da optužbe na njegov račun nisu ni jednim dokatom ili argumentom potkrepljene.„Kako je moguće da tako teške optužbe iznosite toliko teške a da zato ne postoji ni jedan dokaz, ni jedan postupak, onda to govori valjda nešto i o nečijoj odogovornosti“ zaključio je Vučić.

Vučić je takođe na tvrdnje da Bošnjaci nemaju dovoljnu brigu vlade rekao da će Bošnjaci imati podršku nove Vlade kao ni jedne do sada. „Ja pozivam sve Bošnjake u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši i svim drugim gradovima gde oni žive da pokažu samo malo strpljenja i da vide da li će imati veću brigu Vlade ili ne“ kazao je Vučić.

Narodni poslanik Riza Haljimi koji ima zajednički poslanički klub sa SDA Sulejmana Ugljanina ogradio se od optužbi Sulejmana Ugljanina na račun Rasima Ljajića u svoje i u ime stranke koju vodi. Haljimi je u Skupštini Srbije rekao da SDA i njegova partija imaju zajednički poslanički klub ali da nikako ne deli mišljenje sa Ugljaninom i njegovim optužbama.

Podeli