Društvo

Nastavljena divlja gradnja na trgu

U centru Novog Pazara Mešihat Islamske zajednice u Srbiji nastavlja da gradi bespravne objekte.

Iz gradske građevinske inspekcije su najavili da će ovih dana uz pomoć relevantnih institucija uspeti da se realizuje već ranije doneto rešenje o uklanjanju nelegalnih objekata na gradskom trgu.

Svoje nedavno obećanje da će nastaviti da gradi bespravne objekte i da ni za šta što gradi na vakufskom zemljištu neće traži dozvole Muamer Zukorlić je sa prvim danima proleća i ispunio. Nime, na gradskom trgu nastvaljena je gradnja objekata.

„Gradićemo 100.000 kvadratnih metara I džaba se blamiraju na njihovim lažovizijama I Regionalnim televizijama i blaćenjima. Neka znaju da ćemo graditi na svakoj vakufskoj stopi I baš me briga što me prozivaju. Naprotiv, ponosim se, jer da me oni fale ja bih se zabrinuo”, kaže Zukorlić.

Gradska građevinska ispekcija je nekoliko puta do sada, po rečima načelnika te službe Mensura Bulića, podnosila predloge krivičnih prijava, donosila rešenja o obustavljanju radova, slala obaveštenja  tužilaštvu i policiji, ali do sada nije uspela da realizuje rešenje o uklanjanju ovih objekata. Bulić dodaje da će se tražiti pomoć relevantnih institucija da se pitanje bespravne gradnje na trgu reši.

“Bespravna gradnja u centru grada se u ovom momentu nastavlja. Nekoliko puta je taj objekat dograđivan i zauzima se gradski trg. Od strane građevinske inspekcije taj predmet je pravno obrađen i preduzete su sve mere, koje su u ovlašćenju ove službe. Doneta su rešenja u uklanjanju objekta, zatvoreno je gradilište, prosleđena informacija insitucijama, koje su nadležne za dalje procedure, odnosno podnete su krivične prijave, obaveštena Policijska uprava o daljem gradilištu, ali smo svedoci da se malo po malo taj objekat i dalje gradi. Vrše se pripremne radnje za asistenciju policije, kako bi se realizovali doneti akti”, rekao je Bulić.

U Policijskoj upravi ranije su nam rekli da je jedan zahtev za asistenciji policije dobije 2010.godine i da je tada asistencija izostala, jer kako sun am rekli nisu ispunjeni zakonski uslovi.

U Osnovnom tužilaštvu potvrdili da su dobili predloge krivičnih prijava,  ali ne protiv konkretnog lica, već  protiv odgovornog lica u Mešihatu Islamske zajednice. Tada je rečeno da Tužilaštvo mora konkretno da utvrdi ko je odgovorno lice, protiv kojeg bi se eventualno pokrenuo postupak. Međutim, nakon zatvaranja gardilišta od strane građevinske inspekcije i podnetih prijava divlja gradnja je nastavljena.

Podeli