Sport

Plavi poraženi u Kruševcu, suđenje opet pod „lupom“

Fudbaleri Novog Pazara su postigli pogodak, no, nisu uspeli da izbegnu poraz pod Bagdalom.

Napredak je slavio sa 2:1. Utakmica sa puno „vatre“ na terenu i oko njega, uz tri pogotka obeležilo je i odstranjivanje navijača gostiju pet minuta pre isteka regularnog toka, ali i sumnjiva odluka pomoćnika Čađenovića, kada je zbog, navodnog ofsajda, poništen gol Novom Pazaru.

Što se fudbalskih elemenata tiče, sve krenulo bajkovito po goste. U 33. minutu, zašprintao je Đorđević preko 50 metara, prevario dvojicu protivničkih igrača, a onda kao na tacni poslužio Arsenijevića. Najbolji strelac Pazaraca, u svom stilu je matirao Krznarića-0:1.

Ipak, četa Zorana Njeguša je poklekla u finišu prvog dela. U 45. minutu, iz situacije, koja nije mnogo obećavala, Kruševljani stižu do egala. Dimitrov je šutirao sa 16 metara, Šimić je imao „loptu na ruci“, ona je ipak odsela u njegovom  levom donjem uglu.

Konačan rezultat postavljen je u 79. kada je Božović bio neumoljiv. Do kraja susreta, tačnije u zaustavnom vremenu, koje je potrajalo 10 minuta, plavi su propustili dve kolosalne prilike, preko Selimovića i Popovića. Po završetku utakmice, trener Novog Pazara, Zoran Njeguš ukratko je izjavio da je domaćin zasluženo pobedio, ne želevši da se osvrće na spornu situaciju, jer, kako je napomenuo, nije je najbolje video.

A sada- slovo o suđenju. Ogroman revolt izazvala je odluka pomoćnog sudije Čađenovića, da poništi pogodak Novom Pazaru, zbog navodnog ofsajda. Situacija je to koja će izazvati brojne, čak i kontroverzne reakcije, momenat, koji je mogao da odredi i dalji tok meča.

„Pravilo ofsajda podrazumeva nekoliko situacija. U ovoj koja je „ pod lupom „ ukoliko je igrač Novog Pazara koji je dodao loptu saigraču, u tom momentu u liniji sa njim, ofsajda nema. Ali ako je fudbaler Novog Pazara u ovom slučaju koji dobija loptu ispred nje onda je nedozvoljena pozicija. Smatram da sve ide na dušu pomoćnika Čađenovića na osnovu onog što sam više puta detaljno odgledao. Zbunjuje mnogo onaj igrač koji je u golmanskom prostoru. Treba naglasiti da on ne utiče na igru jer je ključna stvar da je lopta u momentu upućivanja bila bliža poprečnoj liniji “, kaže jedan od bivših fudbalskih sudija, koga smo zamolili da nam pojasni sporni detalj.

Nova bura, sasvim sigurno sledi. Ovdašnji superligaš nije prvi put na „meti“ arbitara, a poslednju reč o poništenom golu Novog Pazara u Kruševcu,daće oni koji su zaduženi za regularnost  u našem fudbalu.

E.N.

Podeli