Politika

46. izložba karikatura PJER

Tradicionalna izložba karikatura Pjer, 46. po redu, otvorena je u Galeriji Multimedijalnog centra u petak.

Prema rečima urednika „Trn-a“ u Večernjim novostima Bojana Ljubenovića, Pjer je jedan od najstarijih i najprestižnijih konkursa karikature u našoj zemlji, i kako je istakao osvojiti zlatnog Pjera nije ni malo lako.

Ove godine na konkusru karikature Pjer bilo je preko 600 radova od kojih je 122 izabrano i predstavljeno na 46-oj izložbi. Zlatnog Pjera osvojio je Aleksandar Blatnik, a nagradu za portret Milorad H. Jevtić.  Ovogodišnja izložba predstavljena je u Galeriji Multimedijalnog centra u petak a otvorio je gradonačelnik Novog Pazra dr Meho Mahmutović.

„U poslednje vreme, imamo najozbiljnije karikaturiste i njihove izložbe, i ovo je zaista jedna vrhunska umetnost, koja govori vrlo često više od same slike, ovde nisu potrebne velike reči. Velika je stvar da je  grad Novi Pazar prepoznat od takvih institucija kao što su večernje novosti i Pjerova nagrada. Drago nam je što je Novi Pazar jedan od izložbenih centara karikatura“, istakao je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.

Prema rečima urednika “Trn-a“ u Večernjim novostima Bojana Ljubenovića, konkurs karikatura Pjer, već godinama unazad organizuju Večernje novosti sami i bez ičije pomoći na šta su oni veoma ponosni.

„Pjer je najprestižnija najuglednija i najstarija izložba karikature u našoj zemlji. Nekada je bio Jugoslovenski konkurs, danas je srpski. Svi koji nešto vrede u svetu karikature u Srbiji konkurišu u Pjeru i najbolji majstori karikature dobijaju godišnje nagrade. Pozivamo sve novopazarce da dođu i pogledaju izložbu, zaista ima šta da se vidi“, rekao je  urednik“ Trn-a“ u Večernjim novostima Bojan Ljubenović.

Svi oni koji žele da vide izložene karikature moći će to da urade do 18. aprila 2014. godine, do kada će izložba i biti otvorena.

A. Biševac

Podeli