Sport

Odbojkaši pišu istoriju

Hamletovsko: Biti, ili, ne biti je pred odbojkašima Novog Pazara. Trenutno lider prvoligaškog karavana, u ovoj polusezoni gazi sve pred sobom.

Na redu je,poslednja i najvažnija prepreka u Inđiji. Ukoliko se i ona uspešno prebrodi, Zatrić i saigrači će ispisati blistavo poglavlje novopazarskog sporta i konačno, u drugom uzastopnom pokušaju domogne elite. I to nakon 35 godina postajanja kluba. Kalkulacijama se niko ne bavi, bez obzira što plavima odgovara i minimalan poraz, sigurno je da će na parketu Sportske dvorane u Inđiji, od samog početka igrati svoju igru, ne obazirući se previše na „matematiku“.

Elem, Novi Pazar je do sada pokazao da s pravom juriša na Super ligu, jer je, posebno dolaskom trenera Kovačevića i povratkom Ivankovića, dobijen kvalitet više, dovoljan, u to se svi nadaju, da se ostvari istorijski uspeh. Atmosfera u timu je odlična, a odbojka je na valovitim obalama Jošanice, proteklih dana, zasenila sve ostalo. Pa i fudbal. Trener Kovačević, pak, bez euforije i poslovično suzdržano besedi o derbiju prvenstva.

– Sve smo do sada odradili skoro bez greške.Sve to dobija na vrednosti kada se zna koliko je   teško   i  fizički i psihički izdržati i igrati stalno na visokom niovu i pod imperativom pobede.Novi Pazar i Indjija su se izdvojili i  bukvalno svaki i najmanji kiks dovodi do promena na tabeli. Očekujem da će,  uz neku normalnu igru koju smo pružali tokom ovog proleća  pre svega na gostovanjima,   sve biti  u redu i u Indjiji-ističe mladi stručnjak  i dodaje da je posebno otkako je zaseo na klupu Pazaraca, radio na na podizanju kvaliteta igre.

-Nešto na čemu smo insistirali ostvareno je i pokazao se solidan  napredak u igri. Pre svega tu mislim na onaj segment igre za koji bi laici rekli „lagane lopte“ a  koje samo tako izgledaju.Cilj je bio da te situacije odradjujemo sa maksimalnom koncentracijom i realizacijom i bez opuštanjaMislim da smo u tom domenu ostvarili najveći napredak ovog proleća ali i u uspostavljanju principa jednakog odnosa kako prema jakim tako i prema realno slabijim protivnicima.

Neizbežno, sledi „pogled“ i ka derbiju prvenstva.

-Inđija će  igrati u sastavu u kojem je i pobedila u Pazaru.  Imali su tokom prolećne polusezone dosta problema sa povredama igrača Međutim, nekoliko poslednjih kola igraju u sastavu koji je trijumfovao u našoj dvorani jesenas. Sigurno da se radi o kvalitetnoj ekipi i igračima.No, i pored činjenice da igramo na njihovom parketu  i po individualnom a i ekipnom  kvalitetu i iskustvu   blagu prednost  dajem Novom  Pazaru- optimista je Kovačević.

I konačno, Kovačević bez trunke dileme,  „promoviše“ novog superligaša.

– Naravno da verujem u uspeh! Svi verujemo da ćemo da ostvarimo naš cilj!

E.Nailović

Podeli