Politika

Poklon predstava za 50-i rođendan

Povodom 50-og rođendana Doma omladine u Beogradu dramska trupa „Joj evo ih ovi“ odigraće predstavu „Neko je ubio Laru“  7. aprila  u okviru programa pozorište ponedeljkom.

Ulaz će biti besplatan, a kako kaže članica ove trupe Lejla Bučan to će biti poklon novopazaraca beograđanima u skolpu akcije „50 poklona za 50 godina“.

Predstava „Neko je ubio Laru“ na satiričan način govori o neslaganjima unutar jedne aristokratske porodice, koja usporavaju rešavanje ubistva balerine Lare. Ona na visokom nivou kritikuje i rekonstruiše odnose u porodici, braku i društvu uopšte.

“Dramska trupa “Joj evo ih ovi” gostovaće u Domu omladine u Beogradu povodom 50-og rođendana njihovog postojanja. To će biti poklon novopazaraca beograđanima, a predstava koju ćemo izvesti biće „Neko je ubio Laru“ u okviru akcije 50 poklona za 50 godina. Takođe želim da najavim i dve nove predstave koje su u pripremi, i koje će biti jedno veliko iznenađenje za novopazarce“, dodala je Bučan.

Drama „Neko je ubio Laru“ je objavljena u okviru edicije „Principium“ koja obuhvata izdanja Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ Novi Pazar. Nagrađena je na konkursu za objavljanje prve knjige, a njen glavni cilj je afirmisanje zavičajnih talenata i osnaživanje lokalne književne scene, koja će predsaviti naš grad u zemlji, regionu i svetu.

A. Biševac

Podeli