Društvo

Ambulanta u Lukarima ponovo radi

Ambulanta u Lukarima , nakon renoviranja, svečano će biti otvorena sutra u 11 časova.

Rukovodstvo Doma zdravlja u Novom Pazaru ove godine posebnu pažnju pridaje osposobljavanju seoskih ambulanti, kako bi pacijenti u ovim sredinama imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu u primjerenim uslovima, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Po riječima načelnice Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva u novopazarskom Domu zdravlja dr Nataše Mijailović ambulanta u Lukarima ima oko dvije hiljade registrovanih pacijenata i kao takva zahtjevala je da bude renovirana prva u nizu.

,,Zaista je ova ombulanta u prehodnom period bila u veoma lošem stanju, a sada je u potpunosti renovirana i svečano otvaranje biće sutra u 11h, kazala je Mijailovićeva.

Dom zdravlja u Novom Pazaru bavi se i preventivnim radom, pa su tako danas građani mogli da provjere pritisak, nivo šećera u krvi ili druge tražene savjete u Domu penzionera u Prvomajskoj ulici od 11-12 sati, a sutra u novootvorenoj ambulanti u Lukarima.

Zdravstvene ekipe novopazarskog Doma zdravlja u petak će ove usluge pružati građanima na šetalištu u centru grada od 10 h, ili u slučaju kiše u ambulanti u Bukrešu.

Timovi za ovu akciju formirani su od zapošljenih radnika u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva i radnika Preventivnog centra.

Akciji se pridružilo i Društvo dijabetičara koje je obezbjedilo trake za mjerenje šećera u krvi.

(M.M.)

Podeli