Društvo

Drugi krug isključenja

JKP Gradska toplana nastavlja  da isključuje ulaze i stambene blokove sa toplovodne mreže, a u nekim slučajevima i kompletne zgrade gdje većina stanara ne plaća usluge grijanja.

Direktor Toplane Raco Vučković kaže da su zbog ovoga pojedini stanari znatno popravili odonos prema Toplani zbog čega su i vraćeni na mrežu, dok mnogim zgradama isključenja tek predstoje. Isključenja će početi u petak, oko dva sata, najavljuje direktor Vučković.

Obuhvaćeni su mnogi objekti među kojima je i kompletna Stara lučna zgrada, koja duguje 10 miliona i 447 hiljada dinara što je, prema procjeni Vučkovića, isto kao da svaki od stanara 26 mjeseci nije platio nijedan račun. Slično je i sa mnogim objektima u centru grada.

U posebno teškoj sitaciji se nalaze oni pojedinci koji redovno plaćaju  račune, a ipak će biti isključeni u pomenutim zgradama. Vučković odgovornost za ovo prosleđuje nesavjesnim kolektivima u stambenim objektima i ističe da te pojedince ne isključuje Toplana već komšije koje ne žele da plaćaju.

On podsjeća da grejna sezona ide ustaljenim tempom i da Toplana raspolaže zadovoljavajućom količinom energenata.

(A.Š)

Podeli