Politika

Opozicija kritikuje, vlast konstruktivna

Normalno je da u predizbornoj kampanji opozicija kritikuje vlast. Ali pojedini odbornici idu korak dalje pa priželjkuju da narodu bude što gore, čulo se juče u gradskom parlamentu.

Govoreći o problemima u Novom Pazaru, odbornik BDZS-a Admir Muratović rekao je kako bi najviše voleo da propadnu svi infrastrukturni projekti,  i da se ne asfaltira ni jedna ulica, kako građani na predstojećim parlamentarnim izborima ne bi glasali za Sandžačku demokratsku partiju.

Sa druge strane gradonačelnik  Novog Pazara dr Meho Mahmutović je bolji život građana Novog Pazara stavio u prvi plan. On je rekao da  je gradska vlast na čelu sa Sandžačkom demokratskom partijom uradila mnogo u proteklom periodu, kao i da su rezultati vidljivi.

Gradonačenik Mahmutović i vladajuća SDP, kažu da ne negiraju pravo opozicije da kritikuje  i da daje konstruktivne predloge, te je tako  predlog odbornika Safeta Bronje iz redova Stranke Demokratske akcije  naišao na podršku.

I šef odborničkog kluba „Za evropski Novi Pazar“ dr Muamer Bačevac  kaže da se rukovodio interesom građana kada je  na prethodnoj sednici Gradske skupštine tražio da se odloži  tačka o ceni legalizacije objekata. Tako je juče doneta odluka po kojoj će Novopazarci plaćati po najpovoljnijim cenama za legalizaciju u Srbiji. Taj novac će biti upotrebljen za izgradnju  komunalne infrastrukture.

Odbornici većine kažu da je Muratović išao dotle da je sebe predložio za člana odbora u OŠ “Jošanica” u Lukarima, stavljajući tako lični interes ispred interesa naroda.

Predlog odbornika Bošnjačke demokratske zajednice Admira Muratovića, koji je sam sebe predložio za člana školskog odbora, odbornička većina nije usvojila.

Podeli